Najbolji recept za šnicle od mlevenog mesa koje mogu da ostanu pufnaste i sočne po nekoliko dana

alo.rs/I. V.

15:02

Sezonski recepti 0

Ovako pripremljene šnicle nakon prženja dugo biti sveže i mekane, što je velika prednost za domaćice koje provode na poslu više od osam sati.

faširane šnicle
Shutterstock

 

Sočne šnicle od mlevenog mesa

Sastojci:

500 g mlevene govedine

4 jaja

1 šolja mleka

1 šolja brašna

½ kesice praška za pecivo

1 glavica crvenog luka

2-3 čena belog luka

ulje za prženje

so, biber

Priprema:

Jaja umutite mikserom, dodajte ulje i brašno pomešano s praškom za pecivo. Crveni i beli luk iseckajte što sitnije, pomešajte sa mesom i posolite i pobiberite. Zatim spojite obe smeše i dobro promešajte. S obzirom da se dobija tečnija smesa nego za obične šnicle sa mlevenim mesom, potrebno je kašikom vaditi deo po deo, stavljati na vrelo ulje i istovremeno kašikom oblikovati šnicle. Pržite ih na umerenoj vatri dok ne dobiju zlatnožutu boju. 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 
italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading