Najbolji recept za šnicle od mlevenog mesa koje mogu da ostanu pufnaste i sočne po nekoliko dana

alo.rs/I. V.

15:02

Sezonski recepti 0

Ovako pripremljene šnicle nakon prženja dugo biti sveže i mekane, što je velika prednost za domaćice koje provode na poslu više od osam sati.

Najbolji recept za šnicle od mlevenog mesa koje mogu da ostanu pufnaste i sočne po nekoliko dana
Shutterstock

 

Sočne šnicle od mlevenog mesa

Sastojci:

500 g mlevene govedine

4 jaja

1 šolja mleka

1 šolja brašna

½ kesice praška za pecivo

1 glavica crvenog luka

2-3 čena belog luka

ulje za prženje

so, biber

Priprema:

Jaja umutite mikserom, dodajte ulje i brašno pomešano s praškom za pecivo. Crveni i beli luk iseckajte što sitnije, pomešajte sa mesom i posolite i pobiberite. Zatim spojite obe smeše i dobro promešajte. S obzirom da se dobija tečnija smesa nego za obične šnicle sa mlevenim mesom, potrebno je kašikom vaditi deo po deo, stavljati na vrelo ulje i istovremeno kašikom oblikovati šnicle. Pržite ih na umerenoj vatri dok ne dobiju zlatnožutu boju. 

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Komentari (0)

Loading