Najbolji recept za šnicle od mlevenog mesa koje mogu da ostanu pufnaste i sočne po nekoliko dana
Ovako pripremljene šnicle nakon prženja dugo biti sveže i mekane, što je velika prednost za domaćice koje provode na poslu više od osam sati.
Sočne šnicle od mlevenog mesa
Sastojci:
500 g mlevene govedine
4 jaja
1 šolja mleka
1 šolja brašna
½ kesice praška za pecivo
1 glavica crvenog luka
2-3 čena belog luka
ulje za prženje
so, biber
Priprema:
Jaja umutite mikserom, dodajte ulje i brašno pomešano s praškom za pecivo. Crveni i beli luk iseckajte što sitnije, pomešajte sa mesom i posolite i pobiberite. Zatim spojite obe smeše i dobro promešajte. S obzirom da se dobija tečnija smesa nego za obične šnicle sa mlevenim mesom, potrebno je kašikom vaditi deo po deo, stavljati na vrelo ulje i istovremeno kašikom oblikovati šnicle. Pržite ih na umerenoj vatri dok ne dobiju zlatnožutu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
FAŠIRANE ŠNICLE PO RECEPTU ANE BEKUTE Iste kao one kafanske, a meso se lepi za prste
Pevačica Ana Bekuta će 6. i 7. septembra obeležiti 40 godina karijere veličanstvenim koncertima u Sava centru. Da nije talentovana samo za pevanje, pokazuje i ovaj recept za faširane šnicle. Prave se brzo i lako, a upravo one su omiljene Aninim unucima Sonji i Branku.
JEFTIN RUČAK S MESOM: Jednostavan recept za ukusne faširane šnicle sočnije nego iz restorana
Ovo je jedan od najjeftinijih obroka s mesom, a nahraniće vam ne samo celu porodicu nego i komšiluk,
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)