Zaboravljeni recept za BOŽANSTVENU TORTU S JAGODAMA
Iskoristite sezonu svežih jagoda za pripremu ove ukusne torte! Pahuljasti biskvit i lagana krema od pavlake savršeno se slažu s jagodama.

Prolećna torta od jagoda
Za testo:
200 g brašna
2 pune kašičice praška za pecivo
100 g mekog maslaca
100 g šećera
1 kesica vanilin šećera
3 jaja
Za fil:
500 g jagoda
500 slatke pavlake
½ kesice pudinga od vanile
Za preliv:
1 gotovi preliv za torte u crvenoj boji
3 pune žlice šećera
250 ml vode
Priprema:
Zagrejte pećnicu na 180 a dno kalupa za torte namastite ili obložite pek-papirom. Brašno i prašak za pecivo pomešajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom izradite glatko testo, mešajući kratko na najnižoj, a potom oko dve minute na najvišoj brzini. Poravnajte testo u kalupu za torte i pecite oko 20 minuta. Jagode operite, očistite i narežite. Umućenu pavlaku i puding stavite u posudu i mikserom mutite. Kremu raspodijelite i poravnajte po biskvitu. Raspodelite jagode po kremi. Preliv za torte pripremite sa šećerom i vodom prema uputastvu. Raspodelite preliv po jagodama. Tortu stavite u frižider na najmanje 2 sata da se ohladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)