Zaboravljeni recept za BOŽANSTVENU TORTU S JAGODAMA
Iskoristite sezonu svežih jagoda za pripremu ove ukusne torte! Pahuljasti biskvit i lagana krema od pavlake savršeno se slažu s jagodama.
Prolećna torta od jagoda
Za testo:
200 g brašna
2 pune kašičice praška za pecivo
100 g mekog maslaca
100 g šećera
1 kesica vanilin šećera
3 jaja
Za fil:
500 g jagoda
500 slatke pavlake
½ kesice pudinga od vanile
Za preliv:
1 gotovi preliv za torte u crvenoj boji
3 pune žlice šećera
250 ml vode
Priprema:
Zagrejte pećnicu na 180 a dno kalupa za torte namastite ili obložite pek-papirom. Brašno i prašak za pecivo pomešajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom izradite glatko testo, mešajući kratko na najnižoj, a potom oko dve minute na najvišoj brzini. Poravnajte testo u kalupu za torte i pecite oko 20 minuta. Jagode operite, očistite i narežite. Umućenu pavlaku i puding stavite u posudu i mikserom mutite. Kremu raspodijelite i poravnajte po biskvitu. Raspodelite jagode po kremi. Preliv za torte pripremite sa šećerom i vodom prema uputastvu. Raspodelite preliv po jagodama. Tortu stavite u frižider na najmanje 2 sata da se ohladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
KUPILI STE ŽILAVO MESO? Dodajte mu ovaj sastojak i biće mekano i sočno
Nemojte da bacate žilavo meso nego primenite ovaj jednostavni trik. Dobićete sočno i preukusno jelo.
PILETINA U BELOM SOSU Sočan i slasan delikates, malo drugačiji a mnogo ukusniji
Savršen obrok, dobićete brojne komplimente, a ukućani će stajati u redu za još
PISTAĆ LOPTICE Smažu se u jednom zalogaju, a uspeće i početnicima
Fenomenalni sitni kolači oduševiće i one koji ne vole slatko.
KADA TREBA DA KORISTITE SVEŽ A KADA SUVI KVASAC Nije svejedno jer drastično utiče na kvalitet testa
Domaćice uglavnom koriste sveži kvasac, a kada nemaju vremena, pribegavaju suvom. Evo koje su prednosti i mane, i kada je najbolje koji da koristite.
Komentari (0)