Zaboravljeni recept za BOŽANSTVENU TORTU S JAGODAMA

alo.rs

21:30

Sezonski recepti 0

Iskoristite sezonu svežih jagoda za pripremu ove ukusne torte! Pahuljasti biskvit i lagana krema od pavlake savršeno se slažu s jagodama.

Zaboravljeni recept za BOŽANSTVENU TORTU S JAGODAMA
Shutterstock

 

Prolećna torta od jagoda

Za testo:

200 g brašna

2 pune kašičice praška za pecivo

100 g mekog maslaca

100 g šećera

1 kesica vanilin šećera

3 jaja

Za fil:

500 g jagoda

500 slatke pavlake

½  kesice pudinga od vanile

Za preliv:

1 gotovi preliv za torte u crvenoj boji

3 pune žlice šećera

250 ml vode

Priprema:

Zagrejte pećnicu na 180 a dno kalupa za torte namastite ili obložite pek-papirom. Brašno i prašak za pecivo pomešajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom izradite glatko testo, mešajući kratko na najnižoj, a potom oko dve minute na najvišoj brzini. Poravnajte testo u kalupu za torte i pecite oko 20 minuta. Jagode operite, očistite i narežite. Umućenu pavlaku i puding stavite u posudu i mikserom mutite. Kremu raspodijelite i poravnajte po biskvitu. Raspodelite jagode po kremi. Preliv za torte pripremite sa šećerom i vodom prema uputastvu. Raspodelite preliv po jagodama. Tortu stavite u frižider na najmanje 2 sata da se ohladi.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading