Zaboravljeni recept za BOŽANSTVENU TORTU S JAGODAMA
Iskoristite sezonu svežih jagoda za pripremu ove ukusne torte! Pahuljasti biskvit i lagana krema od pavlake savršeno se slažu s jagodama.
Prolećna torta od jagoda
Za testo:
200 g brašna
2 pune kašičice praška za pecivo
100 g mekog maslaca
100 g šećera
1 kesica vanilin šećera
3 jaja
Za fil:
500 g jagoda
500 slatke pavlake
½ kesice pudinga od vanile
Za preliv:
1 gotovi preliv za torte u crvenoj boji
3 pune žlice šećera
250 ml vode
Priprema:
Zagrejte pećnicu na 180 a dno kalupa za torte namastite ili obložite pek-papirom. Brašno i prašak za pecivo pomešajte u posudi. Dodajte ostale sastojke i mikserom izradite glatko testo, mešajući kratko na najnižoj, a potom oko dve minute na najvišoj brzini. Poravnajte testo u kalupu za torte i pecite oko 20 minuta. Jagode operite, očistite i narežite. Umućenu pavlaku i puding stavite u posudu i mikserom mutite. Kremu raspodijelite i poravnajte po biskvitu. Raspodelite jagode po kremi. Preliv za torte pripremite sa šećerom i vodom prema uputastvu. Raspodelite preliv po jagodama. Tortu stavite u frižider na najmanje 2 sata da se ohladi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)