UKUSNO JELO IZ RERNE Pilav sa povrćem i kobasicom rado jedu i stari i mladi
Ovo jelo je izdašno i imaćete spreman ručak za dva dana.
Sastojci:
1 šolja (od 250 ml) pirinča
4 kobasice
½ praziluka
1 crni luk
1 šargarepa
2 sveže paprike
1 kašičica mešavine biljnih začina
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
50 ml soka od paradajza
Priprema:
Na malo zagrejanog ulja propržiti sitno iseckan crni luk, praziluk i šargarepu iseckane na kolutove, i crvenu papriku. Dodati paradajz sos. Pirinač oprati, dodati u povrće i pržiti 2-3 minuta. Naliti tri šolje vode, dodati začine. Kobasice staviti odozgo zasečene na više mesta, poklopiti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok pilav ne omekša i kobasica se ispeče. Skloniti foliju i peći još 15 minuta da se pilav zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SPREMITE PIRINAČ KAO ITALIJANI Aromatični milanski rižoto je raj za sva čula
Glavni sastojak je šafran koji mu daje specifičan ukus, miris i žutu boju.
UKUSAN PIRINAČ SA PRAZILUKOM Gotov ručak očas posla!
Ovo jelo možete da jedete kao obrok ili uz meso kao prilog.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)