UKUSNO JELO IZ RERNE Pilav sa povrćem i kobasicom rado jedu i stari i mladi
Ovo jelo je izdašno i imaćete spreman ručak za dva dana.
Sastojci:
1 šolja (od 250 ml) pirinča
4 kobasice
½ praziluka
1 crni luk
1 šargarepa
2 sveže paprike
1 kašičica mešavine biljnih začina
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
50 ml soka od paradajza
Priprema:
Na malo zagrejanog ulja propržiti sitno iseckan crni luk, praziluk i šargarepu iseckane na kolutove, i crvenu papriku. Dodati paradajz sos. Pirinač oprati, dodati u povrće i pržiti 2-3 minuta. Naliti tri šolje vode, dodati začine. Kobasice staviti odozgo zasečene na više mesta, poklopiti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok pilav ne omekša i kobasica se ispeče. Skloniti foliju i peći još 15 minuta da se pilav zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SPREMITE PIRINAČ KAO ITALIJANI Aromatični milanski rižoto je raj za sva čula
Glavni sastojak je šafran koji mu daje specifičan ukus, miris i žutu boju.
UKUSAN PIRINAČ SA PRAZILUKOM Gotov ručak očas posla!
Ovo jelo možete da jedete kao obrok ili uz meso kao prilog.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)