UKUSNO JELO IZ RERNE Pilav sa povrćem i kobasicom rado jedu i stari i mladi

Trpeza/ V.V.

20:00

Sezonski recepti 0

Ovo jelo je izdašno i imaćete spreman ručak za dva dana.

UKUSNO JELO IZ RERNE Pilav sa povrćem i kobasicom rado jedu i stari i mladi
Shutterstock

Sastojci:

1 šolja (od 250 ml) pirinča

4 kobasice

½ praziluka

1 crni luk

1 šargarepa

2 sveže paprike

1 kašičica mešavine biljnih začina

1 kašičica soli

½ kašičice bibera

50 ml soka od paradajza

Priprema:

Na malo zagrejanog ulja propržiti sitno iseckan crni luk, praziluk i šargarepu iseckane na kolutove, i crvenu papriku. Dodati paradajz sos. Pirinač oprati, dodati u povrće i pržiti 2-3 minuta. Naliti tri šolje vode, dodati začine. Kobasice staviti odozgo zasečene na više mesta, poklopiti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok pilav ne omekša i kobasica se ispeče. Skloniti foliju i peći još 15 minuta da se pilav zapeče.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading