UKUSNO JELO IZ RERNE Pilav sa povrćem i kobasicom rado jedu i stari i mladi
Ovo jelo je izdašno i imaćete spreman ručak za dva dana.

Sastojci:
Možda vas zanima:

SPREMITE PIRINAČ KAO ITALIJANI Aromatični milanski rižoto je raj za sva čula
Glavni sastojak je šafran koji mu daje specifičan ukus, miris i žutu boju.

UKUSAN PIRINAČ SA PRAZILUKOM Gotov ručak očas posla!
Ovo jelo možete da jedete kao obrok ili uz meso kao prilog.
1 šolja (od 250 ml) pirinča
4 kobasice
½ praziluka
1 crni luk
1 šargarepa
2 sveže paprike
1 kašičica mešavine biljnih začina
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
50 ml soka od paradajza
Priprema:
Na malo zagrejanog ulja propržiti sitno iseckan crni luk, praziluk i šargarepu iseckane na kolutove, i crvenu papriku. Dodati paradajz sos. Pirinač oprati, dodati u povrće i pržiti 2-3 minuta. Naliti tri šolje vode, dodati začine. Kobasice staviti odozgo zasečene na više mesta, poklopiti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok pilav ne omekša i kobasica se ispeče. Skloniti foliju i peći još 15 minuta da se pilav zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

ZAPEČENA PILETINA SA PAVLAKOM I KAČKAVALJEM Držaće vas dugo sitim, a preukusno
Za sve gurmane i one izbirljive.

POSNE BOLONJEZE SA PEČURKAMA Slasno jelo prvi je raj za nepca
U savršenom spoju sa pečurkama, prste da poližete.

RUM KOLAČ Sočan kolač mekan kao duša, ukusa koji priča priče
Neodoljiv desert jednostavne pripreme.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)