SPREMITE PIRINAČ KAO ITALIJANI Aromatični milanski rižoto je raj za sva čula

Vesna Vukadinović

20:30

Kulinarski globus 0

Glavni sastojak je šafran koji mu daje specifičan ukus, miris i žutu boju.

SPREMITE PIRINAČ KAO ITALIJANI Aromatični milanski rižoto je raj za sva čula
Shutterstock

Milanski rižoto

Sastojci:

300 g pirinča

1 crni luk

50 g putera

1,5 litar goveđeg bujona

100 ml belog vina

1 kašičica šafrana

50 g kačkavalja

1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno iseckan luk. Dodajte pirinač i disntajte uz mešanje dok ne postane staklast. Sipajte vino i mešajte dok ne ispari. Postepeno dodajte pripremljen vruć bujon – po manje količine koje pirinač može da upije. Začinite biberom, solju i šafranom.  Dodajte puter i rendani kačkavalj, promešajte, oblikujte po želji i ukrasite bosiljkom, perunom ili majčinom dušicom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading