SPREMITE PIRINAČ KAO ITALIJANI Aromatični milanski rižoto je raj za sva čula

Trpeza/ V.V.

20:30

Kulinarski globus 0

Glavni sastojak je šafran koji mu daje specifičan ukus, miris i žutu boju.

SPREMITE PIRINAČ KAO ITALIJANI Aromatični milanski rižoto je raj za sva čula
Shutterstock

Milanski rižoto

Sastojci:

300 g pirinča

1 crni luk

50 g putera

1,5 litar goveđeg bujona

100 ml belog vina

1 kašičica šafrana

50 g kačkavalja

1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno iseckan luk. Dodajte pirinač i disntajte uz mešanje dok ne postane staklast. Sipajte vino i mešajte dok ne ispari. Postepeno dodajte pripremljen vruć bujon – po manje količine koje pirinač može da upije. Začinite biberom, solju i šafranom.  Dodajte puter i rendani kačkavalj, promešajte, oblikujte po želji i ukrasite bosiljkom, perunom ili majčinom dušicom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading