SPREMITE PIRINAČ KAO ITALIJANI Aromatični milanski rižoto je raj za sva čula
Glavni sastojak je šafran koji mu daje specifičan ukus, miris i žutu boju.
Milanski rižoto
Sastojci:
300 g pirinča
1 crni luk
50 g putera
1,5 litar goveđeg bujona
100 ml belog vina
1 kašičica šafrana
50 g kačkavalja
1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno iseckan luk. Dodajte pirinač i disntajte uz mešanje dok ne postane staklast. Sipajte vino i mešajte dok ne ispari. Postepeno dodajte pripremljen vruć bujon – po manje količine koje pirinač može da upije. Začinite biberom, solju i šafranom. Dodajte puter i rendani kačkavalj, promešajte, oblikujte po želji i ukrasite bosiljkom, perunom ili majčinom dušicom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PEČURKE, PRAZILUK I PIRINAČ Neodoljiva kombinacija ukusa i mirisa
Zdrav ručak sa povrćem.
FANTASTIČAN RUČAK ZA POLA SATA Sočna piletina sa pirinčem i paradajzom
Zdravo jelo za koje ne treba mnogo vremena
UKUSAN PIRINAČ SA PRAZILUKOM Gotov ručak očas posla!
Ovo jelo možete da jedete kao obrok ili uz meso kao prilog.
ROLOVANO MESO PUNJENO SPANAĆEM I SIROM Jelo koje obara s nogu i izgledom i ukusom
Izgledaju komplikovano, ali ove rolnice od piletine zaista nije teško napraviti.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)