SPREMITE PIRINAČ KAO ITALIJANI Aromatični milanski rižoto je raj za sva čula

Vesna Vukadinović

20:30

Kulinarski globus 0

Glavni sastojak je šafran koji mu daje specifičan ukus, miris i žutu boju.

SPREMITE PIRINAČ KAO ITALIJANI Aromatični milanski rižoto je raj za sva čula
Shutterstock

Milanski rižoto

Možda vas zanima:

Sastojci:

300 g pirinča

1 crni luk

50 g putera

1,5 litar goveđeg bujona

100 ml belog vina

1 kašičica šafrana

50 g kačkavalja

1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

Na zagrejanom ulju prodinstajte sitno iseckan luk. Dodajte pirinač i disntajte uz mešanje dok ne postane staklast. Sipajte vino i mešajte dok ne ispari. Postepeno dodajte pripremljen vruć bujon – po manje količine koje pirinač može da upije. Začinite biberom, solju i šafranom.  Dodajte puter i rendani kačkavalj, promešajte, oblikujte po želji i ukrasite bosiljkom, perunom ili majčinom dušicom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)