NAJUKUSNIJI PILAV Pirinač i piletina su dobitna kombinacija za ručak

Trpeza/ V.V.

12:00

Sezonski recepti 0

Predlažemo vam jedan klasičan ručak koji ćete imati dva dana.

NAJUKUSNIJI PILAV Pirinač i piletina su dobitna kombinacija za ručak
Shutterstock

Sastojci:

3 bataka sa karabatacima

1 šolja (250 ml) pirinča

2 šargarepe

1 crni luk

50 ml ulja

4 šolje vode

So, biber, suvi biljni začin

Priprema:

Luk i šargarepu naseckati na kockice. Na zagrejanom ulju ih prodinstati i dodati meso. Začiniti po ukusu solju, biberom, suvim biljnim začinom i dinstati 15 minuta. Dodati pirinač i dinstati 5 minuta, pa doliti vodu. Kad provri sipati u tepsiju i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Kada meso omekša, pilav je gotov.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading