NAJUKUSNIJI PILAV Pirinač i piletina su dobitna kombinacija za ručak
Predlažemo vam jedan klasičan ručak koji ćete imati dva dana.
Sastojci:
3 bataka sa karabatacima
1 šolja (250 ml) pirinča
2 šargarepe
1 crni luk
50 ml ulja
4 šolje vode
So, biber, suvi biljni začin
Priprema:
Luk i šargarepu naseckati na kockice. Na zagrejanom ulju ih prodinstati i dodati meso. Začiniti po ukusu solju, biberom, suvim biljnim začinom i dinstati 15 minuta. Dodati pirinač i dinstati 5 minuta, pa doliti vodu. Kad provri sipati u tepsiju i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Kada meso omekša, pilav je gotov.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ĐUVEČ SA MESOM I POVRĆEM Ukusno jelo koje ćete brzo napraviti, a imaćete ručak za 2 dana!
Poslužite uz sezonsku salatu.
NI LAKŠI NI UKUSNIJI RUČAK! Rendani krompir sa piletinom, preliven i ispečen u rerni
Poslužite uz sezonsku salatu.
NEVEROVATNO UKUSNO, A TAKO PROSTO Piletina sa pirinčem za pravi lagan ručak
Jednostavno je za napraviti.
LAŽNA KREMPITA Gotova za tren oka, a mekana kao duša
Savršen kolač koji se topi u ustima, najbolje stavite odmah duplu meru.
BRZO I LAKO OČISTITE TIGANJ Nema struganja ni ribanja satima, a biće kao nov
Napravite domaću pastu od sastojaka koje već imate u domaćinstvu, i gledajte kako fleke i masnoće nestaju.
STARINSKE ORASNICE Hrskave spolja a mekane iznutra, ukućani će stajati u redu za još
Uspeće svima, a osvojiće i one koji ne vole slatko.
PROLEĆNA KAPAMA Kuvano jelo u savršenom spoju mesa i povrća, sipaćete tanjir više
Kuvano jelo slično gulašu raspametiće i one izbirljive.
ŠNICLE U SOSU OD PEČURAKA I PAVLAKE Sočno jelo koje budi sva čula
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
Komentari (0)