RAJ I PAKAO KOLAČ Dok jedete osećate se kao u raju, a pakao je što ne možete da stanete!
Jedan od najukusnijih i najkremastijih kolača
Sastojci:
Žuta kora:
8 žumanaca
280 g glatkog brašna
250 g maslaca
240 g šećera
6 kašika vode
1/2 praška za pecivo
Prstohvat soli
Beze kora:
8 belanaca
320 g šećera
1/2 kašike gustina
1 kašika limuna
prstohvat soli
Fil od malina:
500 g malina (jagoda ili šumskog voća, po želji)
1 l soka od pomorandže
2 kese pudinga od vanile
4 kašike šećera
Fil od slatke pavlake:
1 l slatke pavlake
4 krem fiksa
4 kašike šećera
Priprema
Kora: Maslac i šećer kremasto umutite mikserom. Dodajte žumanca, so, vodu i kad se sve sjedini brašno pomešano s praškom za pecivo. Belanca umutite u čvrst sneg, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Dodajte sok od limuna i gustin. Obe smese podelite na dva dela. Pripremite dva pleha iste veličine i stavite pek papir. U oba sipajte žutu smesu. Preko namažite beze smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Koru odmah isecite na kvadrate i ona će ići gore. Ispecite i drugu koru ali je ne secite.
Fil sa malinama: Stavite 800 ml soka da provri, a u ostatak razmutite oba pudinga i šećer. Kada provri dodajte odleđene i oceđene maline i kada smesa provri dodajte razmućen puding. Sjedinite i sipajte preko kore koju niste isekli.
Fil od pavlake: Slatku pavlaku umutite sa šećerom i kremfiksom i namažite preko fila od malina. Preko stavite isečene kocke druge kore.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSNIJI OD KUPOVNOG! Kinder pingvin kolač, toliko je kremast da se topi u ustima kao sladoled!
Domaća varijanta popularnog slatkiša.
KREMPITA SA VIŠNJAMA Očaraće vas već na prvi zalogaj i odmah će vam postati omiljeni kolač!
Slatka i osvežavajuća poslastica, idealna za vikend.
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK Sočna kora, dva fila i preliv od čokolade čine ovaj slatkiš savršenstvom bez mane
Počastite se za vikend ovom kremastom poslasticom.
JEFTIN KOLAČ Ledene kocke su kremaste, prave se bez mnogo muke, a svima su omiljene!
Sočna kora u kombinaciji sa bogatim filom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)