RAJ I PAKAO KOLAČ Dok jedete osećate se kao u raju, a pakao je što ne možete da stanete!
Jedan od najukusnijih i najkremastijih kolača
Sastojci:
Žuta kora:
8 žumanaca
280 g glatkog brašna
250 g maslaca
240 g šećera
6 kašika vode
1/2 praška za pecivo
Prstohvat soli
Beze kora:
8 belanaca
320 g šećera
1/2 kašike gustina
1 kašika limuna
prstohvat soli
Fil od malina:
500 g malina (jagoda ili šumskog voća, po želji)
1 l soka od pomorandže
2 kese pudinga od vanile
4 kašike šećera
Fil od slatke pavlake:
1 l slatke pavlake
4 krem fiksa
4 kašike šećera
Priprema
Kora: Maslac i šećer kremasto umutite mikserom. Dodajte žumanca, so, vodu i kad se sve sjedini brašno pomešano s praškom za pecivo. Belanca umutite u čvrst sneg, dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Dodajte sok od limuna i gustin. Obe smese podelite na dva dela. Pripremite dva pleha iste veličine i stavite pek papir. U oba sipajte žutu smesu. Preko namažite beze smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Koru odmah isecite na kvadrate i ona će ići gore. Ispecite i drugu koru ali je ne secite.
Fil sa malinama: Stavite 800 ml soka da provri, a u ostatak razmutite oba pudinga i šećer. Kada provri dodajte odleđene i oceđene maline i kada smesa provri dodajte razmućen puding. Sjedinite i sipajte preko kore koju niste isekli.
Fil od pavlake: Slatku pavlaku umutite sa šećerom i kremfiksom i namažite preko fila od malina. Preko stavite isečene kocke druge kore.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UKUSNIJI OD KUPOVNOG! Kinder pingvin kolač, toliko je kremast da se topi u ustima kao sladoled!
Domaća varijanta popularnog slatkiša.
KREMPITA SA VIŠNJAMA Očaraće vas već na prvi zalogaj i odmah će vam postati omiljeni kolač!
Slatka i osvežavajuća poslastica, idealna za vikend.
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK Sočna kora, dva fila i preliv od čokolade čine ovaj slatkiš savršenstvom bez mane
Počastite se za vikend ovom kremastom poslasticom.
JEFTIN KOLAČ Ledene kocke su kremaste, prave se bez mnogo muke, a svima su omiljene!
Sočna kora u kombinaciji sa bogatim filom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)