UKUSNIJI OD KUPOVNOG! Kinder pingvin kolač, toliko je kremast da se topi u ustima kao sladoled!
Domaća varijanta popularnog slatkiša.
Sastojci:
Biskvit:
6 kašika brašna
6 kašika šećera
6 jaja
6 kašika vrele vode
1 prašak za pecivo
3 kašike kakaoa
Fil:
3 sirna namaza (210 g)
5 kašika šećera u prahu
1/2 l slatke pavlake
1 kesica želatina u prahu
Čokoladni premaz:
100 g čokolade za kuvanje
50 g putera
1 kašika ulja
50 ml vode
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
50 g putera
1 kašika kakaoa
Priprema:
Biskvit: Žumance umutiti sa šećerom i vrelom vodom dok smesa ne postane gusta i kremasta. Dodati pomešane kakao, prašak za pecivo i brašno kašiku po kašiku i neprestano mutiti mikserom. Ručno umešati umućen sneg od belanaca. Sipati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko 40 minuta. Ohlađeni biskvit preseći na dva jednaka dela.
Fil: Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice. Sirni namaz mikserom umutite sa šećerom, dodajte slatku pavlaku i čvrsto umutite. Želatin otopite na tihoj vatri i polako dodajte uz mešanje u smesu od sira.
Čokoladni premaz: Sjedinite na tihoj vatri puter, ulje i vodu, sklonite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se ne istopi.
Glazura: Na vatri zagrejati puter i kakao, skloniti i dodati čokoladu, mešati dok se ne rastopi.
Slaganje: Prvu koru namažite polovinom fila. Preko namažite čokoladni premaz i stavite u frižider na 15 minuta. Zatim stavite drugu polovinu fila i preko njega drugu koru. Prelijte kolač toplom glazurom i ostavite preko noći u frižideru da se stegne.
Možda vas zanima:
UKUSNIJI OD KUPOVNOG! Kinder pingvin kolač se topi u ustima kao sladoled, deca će ga obožavati!
Napravite domaću varijantu popularnog slatkiša i oduševite celu porodicu.
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK Sočna kora, dva fila i preliv od čokolade čine ovaj slatkiš savršenstvom bez mane
Počastite se za vikend ovom kremastom poslasticom.
JEFTIN KOLAČ Ledene kocke su kremaste, prave se bez mnogo muke, a svima su omiljene!
Sočna kora u kombinaciji sa bogatim filom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
TROSTRUKI UŽITAK Kolač koji spaja tri ukusa u jedan zalogaj čistog zadovoljstva
Sastoji se od sočnog biskvita, dva fila i keksa koji mu daju fantastičan ukus.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)