UKUSNIJI OD KUPOVNOG! Kinder pingvin kolač, toliko je kremast da se topi u ustima kao sladoled!

Vesna Vukadinović

10:30

Slatki kutak 0

Domaća varijanta popularnog slatkiša.

kulinarski specijalitet
Printscreen/Youtube

Sastojci:

Biskvit:

6 kašika brašna

6 kašika šećera

6 jaja

6 kašika vrele vode

1 prašak za pecivo

3 kašike kakaoa

Fil:

3 sirna namaza (210 g)

5 kašika šećera u prahu

1/2 l slatke pavlake

1 kesica želatina u prahu

Čokoladni premaz:

100 g čokolade za kuvanje

50 g putera

1 kašika ulja

50 ml vode

Glazura:

100 g čokolade za kuvanje

50 g putera

1 kašika kakaoa

Priprema:

Biskvit: Žumance umutiti sa šećerom i vrelom vodom dok smesa ne postane gusta i kremasta. Dodati pomešane kakao, prašak za pecivo i brašno kašiku po kašiku i neprestano mutiti mikserom. Ručno  umešati umućen sneg od belanaca. Sipati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko 40 minuta. Ohlađeni biskvit preseći na dva jednaka dela.

Fil: Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice. Sirni namaz mikserom umutite sa šećerom, dodajte slatku pavlaku i čvrsto umutite. Želatin otopite na tihoj vatri i polako dodajte uz mešanje u smesu od sira.

Čokoladni premaz: Sjedinite na tihoj vatri puter, ulje i vodu, sklonite sa vatre i dodajte izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se ne istopi.

Glazura: Na vatri zagrejati puter i kakao, skloniti i dodati čokoladu, mešati dok se ne rastopi.

Slaganje: Prvu koru namažite polovinom fila. Preko namažite čokoladni premaz i stavite u frižider na 15 minuta. Zatim stavite drugu polovinu fila i preko njega drugu koru. Prelijte kolač toplom glazurom i ostavite preko noći u frižideru da se stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading