KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK Sočna kora, dva fila i preliv od čokolade čine ovaj slatkiš savršenstvom bez mane

Vesna Vukadinović

10:34

Slatki kutak 0

Počastite se za vikend ovom kremastom poslasticom.

hrana
Shutterstock

Sastojci:

Fil:

700 ml mleka

250 g maslaca

150 g šećera

100 g čokolade za kuvanje

6 žumanaca

2 kese pudinga od vanile

Biskvit:

6 belanaca

150 g šećera

100 g seckanih oraha

3 kašike brašna

2 kašike mlevenog keksa

½ praška za pecivo

Glazura:

150 g čokolade za kuvanje

1 kašika ulja

I još:

200 g pti ber keksa

100 ml mleka za umakanje keksa

Priprema:

Fil: Žumanca i šećer penasto izmiksajte. Dodajte puding od vanile i 100 ml mleka. Sjedinite da nema grudvica. Preostalo mleko stavite da se kuva i kad provri umešajte smesu od žumanaca. Kuvajte na tihoj vatri uz mešanje dok se ne zgusne. Vruć fil pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Izmiksajte, dodajte iseckan maslac sobne temperature i sjedinite mikserom. Podelite na 2 jednaka dela. U jedan stavite istopljenu prohlađenu čokoladu.

Biskvit: Umutite belanca. Postepeno dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst sneg. Dodajte orahe, mleveni keks i brašno pomešano s praškom za pecivo te lagano sjedinite kašikom. Sipajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20–25 minuta.

Na biskvit namažite žuti fil, preko njega poređajte keks umpčen u mleko, zatim čokoladni fil, opet keks. Prelijte glazurom od istopljene čokolade sa uljem.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading