KREMPITA SA VIŠNJAMA Očaraće vas već na prvi zalogaj i odmah će vam postati omiljeni kolač!
Slatka i osvežavajuća poslastica, idealna za vikend.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
Vanila fil:
400 ml slatke pavlake
1,5 l mleka
200 g putera
10 kašika šećera
240 g pudinga od vanile (prah)
Fil od višanja:
500 g višanja
100 g šećera
1 kesica pudinga od višanja ili malina
1 kašika gustina
100 ml vode
Ostalo:
250 ml slatke pavlake za šlag
Priprema:
Žuti fil: U 500 ml mleka razmutiti puding i 3 kašike šećera. Preostalo mleko sa 7 kasika sećera staviti da se kuva. Kad provri dodati razmućen puding i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Prohladiti, pa dodati 100 g putera i dobro iznešati. Kada se potpuno ohladi izmutiti preostali puter i dodati u puding. Dodati i umućenu slatku pavlaku i sjediniti mikserom. Fil treba da bude čvrst.
Testo: Rastanjiti oklagijom odleđeno lisnato testo na veličinu 30x35 cm, izbockati ga viljuškom i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni na poleđini pleha. Postupak ponoviti i sa drugim listom testa.
Fil od višanja: Višnje sjediniti sa šećerom i kada puste sok staviti da provre. Sjediniti 100 ml vode, puding i gustin, pa sipati u višnje. Neprestano mešati, dok se ne zgusne.
Ređanje: U pleh staviti koru od lisnatog testa, premažite polovinom fila od vanile, preko stavite prohlađen fil od višanja, pa drugi deo fila od vanile. Umutite slatku pavlaku i rasporedite preko fila od vanile. Drugu koru izmrvite i pospite odozgo. Utisnite malo rukama.
Možda vas zanima:
FRANCUSKA KREMPITA BOLJA OD KLASIČNE Ovo voće joj daje poseban šmek, a topi se u ustima
Nema ko vam neće tražiti recept.
FRANCUSKA KREMPITA Očaravajuća poslastica sa višnjama u savršenom slatko-kiselkastom spoju
Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu.
FRANCUSKA KREMPITA SA VIŠNJAMA Sočna i osvežavajuća poslastica koja miriše na ljubav
Neodoljiva poslastica ukusa koji priča priče.
FRANCUSKA KREMPITA SLAĐA OD KLASIČNE Mekana poslastica ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slatka, za pravo uživanje.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)