KREMPITA SA VIŠNJAMA Očaraće vas već na prvi zalogaj i odmah će vam postati omiljeni kolač!
Slatka i osvežavajuća poslastica, idealna za vikend.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
Vanila fil:
400 ml slatke pavlake
1,5 l mleka
200 g putera
10 kašika šećera
240 g pudinga od vanile (prah)
Fil od višanja:
500 g višanja
100 g šećera
1 kesica pudinga od višanja ili malina
1 kašika gustina
100 ml vode
Ostalo:
250 ml slatke pavlake za šlag
Priprema:
Žuti fil: U 500 ml mleka razmutiti puding i 3 kašike šećera. Preostalo mleko sa 7 kasika sećera staviti da se kuva. Kad provri dodati razmućen puding i kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Prohladiti, pa dodati 100 g putera i dobro iznešati. Kada se potpuno ohladi izmutiti preostali puter i dodati u puding. Dodati i umućenu slatku pavlaku i sjediniti mikserom. Fil treba da bude čvrst.
Testo: Rastanjiti oklagijom odleđeno lisnato testo na veličinu 30x35 cm, izbockati ga viljuškom i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni na poleđini pleha. Postupak ponoviti i sa drugim listom testa.
Fil od višanja: Višnje sjediniti sa šećerom i kada puste sok staviti da provre. Sjediniti 100 ml vode, puding i gustin, pa sipati u višnje. Neprestano mešati, dok se ne zgusne.
Ređanje: U pleh staviti koru od lisnatog testa, premažite polovinom fila od vanile, preko stavite prohlađen fil od višanja, pa drugi deo fila od vanile. Umutite slatku pavlaku i rasporedite preko fila od vanile. Drugu koru izmrvite i pospite odozgo. Utisnite malo rukama.
Možda vas zanima:
FRANCUSKA KREMPITA BOLJA OD KLASIČNE Ovo voće joj daje poseban šmek, a topi se u ustima
Nema ko vam neće tražiti recept.
FRANCUSKA KREMPITA Očaravajuća poslastica sa višnjama u savršenom slatko-kiselkastom spoju
Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu.
FRANCUSKA KREMPITA SA VIŠNJAMA Sočna i osvežavajuća poslastica koja miriše na ljubav
Neodoljiva poslastica ukusa koji priča priče.
FRANCUSKA KREMPITA SLAĐA OD KLASIČNE Mekana poslastica ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slatka, za pravo uživanje.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)