Slasna testenina s prazilukom i slaninom za brzinski ručak
Praziluk testenini daje neobičan, pomalo slatkasti okus, a odlično se kombinujr s hrskavom, prženom slaninivom.

Testenina s prazilukom i slaninom
Sastojci:
1 kašika putera
6 kriški slanine isečene na komade
2 srednja praziluka
so, biber
180 ml pavlake za kuvanje
1/2 kašičice sušene majčine dušice
250 g testenine
3/4 šolje parmezana
1-2 kašike seckanog svežeg peršuna
Priprema:
Zagrejte puter u tiganju na umerenoj vatri. Dodajte slaninu i pržite dok ne postane hrskava, oko pet minuta. U slaninu dodajte praziluk i sve začinite solju i biberom. Pirjajte praziluk pet minuta ili dok ne porumeni. Dodajte kajmak i timijan i po potrebi malo vode. Pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne, pet do osam minuta. U međuvremenu skuvajte testeninu al dente, prema uputstvu na pakovanju. Testeninu procediti i ostaviti jednu šolju tečnosti u kojoj se testenina kuvala. U sosu dodajte kuvanu testeninu, parmezan i jednu šolju tečnosti. Dobro promešati. Testeninu poslužite sa sveže rendanim parmezanom i ukrasite seckanim svežim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)