Slasna testenina s prazilukom i slaninom za brzinski ručak
Praziluk testenini daje neobičan, pomalo slatkasti okus, a odlično se kombinujr s hrskavom, prženom slaninivom.
Testenina s prazilukom i slaninom
Sastojci:
1 kašika putera
6 kriški slanine isečene na komade
2 srednja praziluka
so, biber
180 ml pavlake za kuvanje
1/2 kašičice sušene majčine dušice
250 g testenine
3/4 šolje parmezana
1-2 kašike seckanog svežeg peršuna
Priprema:
Zagrejte puter u tiganju na umerenoj vatri. Dodajte slaninu i pržite dok ne postane hrskava, oko pet minuta. U slaninu dodajte praziluk i sve začinite solju i biberom. Pirjajte praziluk pet minuta ili dok ne porumeni. Dodajte kajmak i timijan i po potrebi malo vode. Pustite da provri, smanjite vatru i kuvajte, povremeno mešajući, dok se sos ne zgusne, pet do osam minuta. U međuvremenu skuvajte testeninu al dente, prema uputstvu na pakovanju. Testeninu procediti i ostaviti jednu šolju tečnosti u kojoj se testenina kuvala. U sosu dodajte kuvanu testeninu, parmezan i jednu šolju tečnosti. Dobro promešati. Testeninu poslužite sa sveže rendanim parmezanom i ukrasite seckanim svežim peršunom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)