OVO MORATE DA PROBATE Omlet u sosu od paradajza je fantastičan za početak dana
Jaja, spanać i paradajz čine savršen doručak koji daje snagu.
Sastojci:
Za omlet:
3 jaja
100 g spanaća
1 kašičica mešavine začina
1 kašičica putera
Za sos:
200 g pelata
1 kašika ulja
1 čen belog luka
Za dekoraciju:
2 kašike narendanog kačkavalja
1 kašika rendanoh parmezana
Priprema:
Sos: U tiganju, na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan beli luk minut, dodajte usitnjen pelat zajedno s tečnošću, biber i so po ukusu. Krčkajte na tihoj vatri 4-5 minuta, odnosno dok tečnost ne ispari.
Omlet: Operite, očistite spanać i stavite u vruću vodu na minut. Oceddite, iseckajte ga. Umutite jaja, dodajte mešavinu začina, spanać i izmešajte. Sipajte smesu u tiganj, na zagrejan puter i pržite omlet na tihoj vatri. Kada je donja strana omleta pečena, a gornja strana polupečena, stavite ga u pleh. Namažite ga pripremljenim sosom od paradajza, pospite kačkavaljem i presavijte na pola. Odozgo rasporedite parmezan i pecite ga u zagrejanoj rerni 2-3 minuta, da se parmezan rastopi.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (1)
Sos paradajz za dorucak? Zivela gorusica.