PROSTI LETNJI DORUČAK Pravi se na brzaka a ukus je kao da ga je pravio kuvar s Mišlenovom zvezdom

Trpeza/I.V.

10:30

U sosu sa 0

Započnite dan jajima i povrćem a zahvalite nam se kasnije.

Omlet sa spanaćem
Shutterstock

 

Omlet sa spanaćem

Sastojci: 

Za omlet:

3 jaja 

100 g spanaća 

1 kašičica mešavine začina 

1 kašičica putera 

Za sos: 

200 g pelata 

1 kašika ulja 

1 čen belog luka 

Za dekoraciju: 

2 kašike narendanog kačkavalja 

1 kašika rendanog parmezana 

Priprema: 

Sos: U tiganju, na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan beli luk jedan minut, dodajte usitnjen pelat zajedno s tečnošću, biber i so po ukusu. Krčkajte na tihoj vatri 4-5 minuta, odnosno dok tečnost ne ispari. Omlet: Operite, očistite spanać i stavite u vruću vodu na minut. Ocedite, iseckajte ga. Umutite jaja, dodajte mešavinu začina, spanać i izmešajte. Sipajte smesu u tiganj, na zagrejan puter i pržite omlet na tihoj vatri. Kada je donja strana omleta pečena, a gornja strana polupečena, stavite ga u pleh. Namažite ga pripremljenim sosom od paradajza, pospite kačkavaljem i presavijte napola. Odozgo rasporedite parmezan i pecite ga u zagrejanoj rerni 2-3 minuta, da se parmezan rastopi.  

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading