PROSTI LETNJI DORUČAK Pravi se na brzaka a ukus je kao da ga je pravio kuvar s Mišlenovom zvezdom
Započnite dan jajima i povrćem a zahvalite nam se kasnije.
Omlet sa spanaćem
Sastojci:
Za omlet:
3 jaja
100 g spanaća
1 kašičica mešavine začina
1 kašičica putera
Za sos:
200 g pelata
1 kašika ulja
1 čen belog luka
Za dekoraciju:
2 kašike narendanog kačkavalja
1 kašika rendanog parmezana
Priprema:
Sos: U tiganju, na zagrejanom ulju prodinstajte iseckan beli luk jedan minut, dodajte usitnjen pelat zajedno s tečnošću, biber i so po ukusu. Krčkajte na tihoj vatri 4-5 minuta, odnosno dok tečnost ne ispari. Omlet: Operite, očistite spanać i stavite u vruću vodu na minut. Ocedite, iseckajte ga. Umutite jaja, dodajte mešavinu začina, spanać i izmešajte. Sipajte smesu u tiganj, na zagrejan puter i pržite omlet na tihoj vatri. Kada je donja strana omleta pečena, a gornja strana polupečena, stavite ga u pleh. Namažite ga pripremljenim sosom od paradajza, pospite kačkavaljem i presavijte napola. Odozgo rasporedite parmezan i pecite ga u zagrejanoj rerni 2-3 minuta, da se parmezan rastopi.
Možda vas zanima:
NEMA LEPŠEG DORUČKA Omlet iz rerne sa svim sastojcima iz frižidera, a bez kapi ulja
Najbolje kod ovog omleta je to što u njega bukvalno možete da stavite šta god želite, odnosno šta god imate u frižideru
Brzinski DORUČAK S JAJIMA i tikvicama koji će sigurno da vas drži celog dana
Odličan predlog za doručak ako vam ponestane ideja.
NATAŠINA PUNJENA BUNDEVA RAJ ZA NEPCA Po receptu blogerke profila "Nacina kuhinja"
Slano jelo u špageti bundevi koje će vas oboriti s nogu, po receptu Nataše Stević
TAJNA SAVRŠENOG RUČKA Zapečeni kremasti krompir - bogatstvo ukusa u svakom sloju
Ovaj recept je jednostavan za pripremu, a rezultati su fenomenalni - savršeno pečen krompir sa bogatim slojem sira i kremaste pavlake, koji se topi u ustima
RECEPT BAKA DRAGINJE Starinske šufnudle punjene sirom, a prelivene kajmakom
Za mlade domaćice koje se ne sećaju šta su šufnudle, bitno je istaći da je ukus sličan knedlama, ali da je ovo slana varijanta, fenomenalan za večeru
NAJBOLJI JE KADA SE DOBRO ZAMASTI Domaćinski podvarak sa butkicom po baka Mirinom receptu
Podvarak niko ne odbija, o ovaj po receptu baka Mire je neodoljiv
RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Ukus je savršen, nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)