RECEPT ZA PILEĆU ČORBU Lagana i ukusna, kakvu su nekada pravile domaćice
U čorbu možete dodati i drugo povrće koje volite.
Sastojci:
1 pileća ledja
3 krompira
1 šolja zaleđenog graška
1 šargarepa
1 crni luk
1 kašika suvog biljnog začina
1 kašika kukuruznog brašna
Priprema:
Iseckati crni luk, dodati malo vode i staviti da se kuva dok omekša. Dodati piletinu, naliti vode i ostaviti da kuva 15 minuta. Dodati grašak, kuvati 20 minuta. Izvaditi piletinu, dodati iseckanu šargarepu i krompir, naliti još vode da bude oko 3 litra. Dodati začine po ukusu. Meso odvojiti od kostiju pa vratiti u čorbu. Kada se sve skuva razmutiti kukuruzno brašno u malo vode i sipati u čorbu uz stalno mešanje. Kada prokuva kuvati još 10 minuta. Dodati iseckani peršun i poslužiti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
KEKS POSLASTICE Neodoljive, brze i fenomenalne, za sva vremena i prilike
Oduševiće i one izbirljive.
ROLOVANI SVINJSKI VRAT Prepun kačkavalja, aromatičan i slasan, za ručak koji se pamti
Fenomenalan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)