NEMA NIŠTA LEPŠE Pileća supa po bakinom receptu najviše prija stomaku
Bez supice se nekada ručak nije mogao zamisliti.
Sastojci:
500 g piletine
1 crni luk
1 veza zeleni
3 šargarepe
4 krompira
1 kašičica iseckanog peršuna
So, biber u zrnu
Rezanci
Priprema:
Piletinu staviti da se kuva. Kada je napola skuvana, dodati isečene zelen, krompir, šargarepu i crni luk prepolovljen i prepečen na ringli. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Poklopiti i ostaviti da se kuva na tihoj vatri, dok meso omekša. Procediti supu, a meso iskidati na manje komade i ukloniti kosti. Vratiti meso i šargarepu u supu, dodati rezance po želji i kuvati još 15 minuta da omekšaju rezanci. Pred kraj posuti iseckanim peršunom.
Možda vas zanima:
OMILJENO KUVANO JELO Supa od šargarepe ima samo 3 sastojka, a veoma je ukusna
Zdrava domaća supica.
RECEPT ZA PILEĆU ČORBU Lagana i ukusna, kakvu su nekada pravile domaćice
U čorbu možete dodati i drugo povrće koje volite.
SUPA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI NA PRVU KAŠIKU Dodatak limuna daje joj poseban ŠMEK
Samo mala promena i dobije se drugačije jelo.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)