NEMA NIŠTA LEPŠE Pileća supa po bakinom receptu najviše prija stomaku

Vesna Vukadinović

10:30

Sezonski recepti 0

Bez supice se nekada ručak nije mogao zamisliti.

jelo
Shutterstock

Sastojci:

500 g piletine

1 crni luk

1 veza zeleni

3 šargarepe

4 krompira

1 kašičica iseckanog peršuna

So, biber u zrnu

Rezanci

Priprema:

Piletinu staviti da se kuva. Kada je napola skuvana, dodati isečene zelen, krompir, šargarepu i crni luk prepolovljen i prepečen na ringli. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Poklopiti i ostaviti da se kuva na tihoj vatri, dok meso omekša. Procediti supu, a meso iskidati na manje komade i ukloniti kosti. Vratiti meso i šargarepu u supu, dodati rezance po želji i kuvati još 15 minuta da omekšaju rezanci. Pred kraj posuti iseckanim peršunom.

Komentari (0)

Loading