OBAVEZNO PROBAJTE Pohovani kroketi od oblande punjeni viršlama, hrskavi spolja, a mekani unutra
Kroketi mogu biti obrok ili predjelo za goste.
Sastojci:
500 g krompira
2 lista oblande
4 viršle
3 jajeta
50 g brašna
100 g prezli
po ukusu so
Priprema:
Krompir oljuštiti, iseći i skuvati u posoljenoj vodi. Izgnječiti ga grublje nego za pire. Pola smese mlakog krompira premazati preko lista oblande, a uz ivicu staviti viršle jednu iza druge. Urolati i iseći rolat na kolutove. Ponoviti isto za drugi rolat. Kolutove rolata uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Pržiti u vrelom ulju dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
Komentari (0)