OBAVEZNO PROBAJTE Pohovani kroketi od oblande punjeni viršlama, hrskavi spolja, a mekani unutra
Kroketi mogu biti obrok ili predjelo za goste.

Sastojci:
500 g krompira
2 lista oblande
4 viršle
3 jajeta
50 g brašna
100 g prezli
po ukusu so
Priprema:
Krompir oljuštiti, iseći i skuvati u posoljenoj vodi. Izgnječiti ga grublje nego za pire. Pola smese mlakog krompira premazati preko lista oblande, a uz ivicu staviti viršle jednu iza druge. Urolati i iseći rolat na kolutove. Ponoviti isto za drugi rolat. Kolutove rolata uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Pržiti u vrelom ulju dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

DOMAĆI RAŽENI HLEB Sočan i ukusan, a biće mekan i sutradan
Biće još ukusniji nego onaj iz pekare.

POSNE LAZANJE SA LOSOSOM I POVRĆEM Sočne i slasne, poćiće vam voda na usta
Najbolje služite uz čašu belog vina.

ZDRAVA I BRZA PAŠTETA OD KIKIRIKIJA I KROMPIRA Savršena za dane strogog posta, a izuzetno ukusna
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

MIRISNI MAFINI SA JABUKAMA I CIMETOM Brzi desert kada vam se jede slatko, a nemate vremena za pripremu
Mirisni i ukusni, za pravo uživanje.

Komentari (0)