OBAVEZNO PROBAJTE Pohovani kroketi od oblande punjeni viršlama, hrskavi spolja, a mekani unutra
Kroketi mogu biti obrok ili predjelo za goste.
Sastojci:
500 g krompira
2 lista oblande
4 viršle
3 jajeta
50 g brašna
100 g prezli
po ukusu so
Priprema:
Krompir oljuštiti, iseći i skuvati u posoljenoj vodi. Izgnječiti ga grublje nego za pire. Pola smese mlakog krompira premazati preko lista oblande, a uz ivicu staviti viršle jednu iza druge. Urolati i iseći rolat na kolutove. Ponoviti isto za drugi rolat. Kolutove rolata uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja, pa u prezle. Pržiti u vrelom ulju dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
GURMANSKA PUNJENA JAJA Dekorativna i ukusna, nestaće sa stola odmah
Prave se brzo i lako, a nestaće sa stola odmah.
SAVETI ZA NAJBOLJI ROŠTILJ Na ovaj način će pljeskavice i ćevapi biti najbolji
Primenite ove jednostavne savete i meso će da bude sočno, a dobićete brojne komplimente.
AJRAN Turski jogurt od 3 sastojka krepi organizam u trenu
Napitak bogat belančevinama, vitaminima i mastima.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
Komentari (0)