KOMPLETAN RUČAK Piletina sa šampinjonima uz prilog od pirinča
Savršena kombinacija ukusa koja će oduševiti članove vaše porodice.
Sastojci:
500 g belog mesa
300 g šampinjona
1 crni luk
2 čena belog luka
1 šargarepa
1 kašika mešavine suvih biljnih začina
2 kašike kisele pavlake
1 kašika gustina
Za prilog:
200 g pirinča
1 kašičica ljute mlevene paprike
1 kašičica mešavine suvih biljnih začina
Priprema:
Iseckati crni luk zajedno sa belim lukom i šargarepom na kockice. Propržiti na malo ulja. Belo meso odvojiti od kostiju i iseći na manje šnicle ili komade veličine zalogaja. Svaku uvaljati u brašno pa staviti preko izdinstanog luka jednu pored drugog, a ako imate više mesa i odozgo. Naliti čašom vode (200 ml) i dinstati na tihoj vatri 30 minuta. Povremeno šerpu protresti. 10 minuta pred kraj dodati očišćene šampinjone isečene na pola. Na kraju dodati razmućen gustin u malo vode, a zatim i pavlaku. Krčkati jedan minut, skloniti sa vatre i začiniti. Skuvati pirinač, začiniti i poslužiti kao prilog.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PILETINA NA LOVAČKI NAČIN Meso sa pečurkama krčkano u vinu, neverovatno meko i sočno
Jelo koje je jednostavno za pripremu, a savršeno ide uz pire krompir ili tostirani hleb.
PILETINA U SOSU OD LIMUNA I SENFA Ovako spremljeno belo meso će biti veoma sočno
Poslužite sa barenim povrćem ili pirinčem.
SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!
Mogu ga napraviti i zaposlene žene.
PREDLOG ZA RUČAK Sočni zalogaji od piletine u ljutom sosu
Ukoliko ne volite ljuto ili jelo spremate i za decu, stavite slatku mlevenu papriku umesto ljute.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
Komentari (0)