PILETINA NA LOVAČKI NAČIN Meso sa pečurkama krčkano u vinu, neverovatno meko i sočno
Jelo koje je jednostavno za pripremu, a savršeno ide uz pire krompir ili tostirani hleb.
![PILETINA NA LOVAČKI NAČIN Meso sa pečurkama krčkano u vinu, neverovatno meko i sočno](/data/images/2023-05-23/55390_piletina-shutterstock-124743544_f.jpg?timestamp=1684792800)
Sastojci:
2 pileća batka
2 pileća karabatka
200 g šampinjona
200 ml crvenog vina
500 ml pilećeg bujona
2 kašičice maslaca
2 kašike soka od paradajza
1 kašičica maslinovog ulja
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašičica suve majčine dušice
1 kašičica iseckanog peršuna
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje i jednu kašičicu maslaca u dubljoj šerpi. Začinite piletinu i pržite oko pet minuta sa svake strane dok ne dobije smeđu boju. Izvadite na tanjir. U tiganju istopite preostali maslac pa dodajte luk i pržite oko pet minuta da omekša. Dodajte beli luk i pržite minut pa dodajte iseckane pečurke i dinstajte dva minuta. Sipajte crveno vino i sok od paradajza. Kada provri smanjite vatru i krčkajte pet minuta. Dodajte majčinu dušicu i zalijte pilećim bujonom. Ubacite piletinu, poklopite i krčkajte na tihoj vatri jedan sat, odnosno dok piletina ne omekša. Piletinu izvadite, a sos ostavite da vri desetak minuta dok ne dobije gustinu sirupa. Vratite piletinu i izmešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
![UBEDLJIVO NAJBOLJI RUČAK Začinjeno jelo od piletine u paradajz sosu](/data/images/2023-02-07/45970_piletina-shutterstock-338939462_f.jpg)
UBEDLJIVO NAJBOLJI RUČAK Začinjeno jelo od piletine u paradajz sosu
Izdašan ručak koji ćete imati za dva dana.
![ražnjići](/data/images/2023-08-21/61296_raznjici-pileci-meso-shutterstock-597501527_f.jpg)
SOČNI PILEĆI RAŽNJIĆI S POVRĆEM Rapsodija letnjih ukusa stiže iz tiganja za pola sata!
U toplim danima svima se jede lagana hrana. Ovi ražnjići su pravi izbor. Zasitiće vas, a jelo je zdravo.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-07-20/59621_meso-pohovano-snicle-shutter_f.jpg)
POHOVANE ŠNICLE SA SUSAMOM Ovako pripremljeno belo meso je mekano, sočno i veoma ukusno
Poslužite ga uz pire krompir i sezonsku salatu.
![kulinarski specijalitet](/data/images/2023-07-02/58247_pile-shutterstock_f.jpeg)
NAJBOLJI NEDELJNI RUČAK Isprobajte odličan recept za krckavo pečeno pile sa sočnim prilogom
Jelo oko koga nema mnogo posla, a svi ga vole.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)