PILETINA NA LOVAČKI NAČIN Meso sa pečurkama krčkano u vinu, neverovatno meko i sočno
Jelo koje je jednostavno za pripremu, a savršeno ide uz pire krompir ili tostirani hleb.
Sastojci:
2 pileća batka
2 pileća karabatka
200 g šampinjona
200 ml crvenog vina
500 ml pilećeg bujona
2 kašičice maslaca
2 kašike soka od paradajza
1 kašičica maslinovog ulja
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašičica suve majčine dušice
1 kašičica iseckanog peršuna
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje i jednu kašičicu maslaca u dubljoj šerpi. Začinite piletinu i pržite oko pet minuta sa svake strane dok ne dobije smeđu boju. Izvadite na tanjir. U tiganju istopite preostali maslac pa dodajte luk i pržite oko pet minuta da omekša. Dodajte beli luk i pržite minut pa dodajte iseckane pečurke i dinstajte dva minuta. Sipajte crveno vino i sok od paradajza. Kada provri smanjite vatru i krčkajte pet minuta. Dodajte majčinu dušicu i zalijte pilećim bujonom. Ubacite piletinu, poklopite i krčkajte na tihoj vatri jedan sat, odnosno dok piletina ne omekša. Piletinu izvadite, a sos ostavite da vri desetak minuta dok ne dobije gustinu sirupa. Vratite piletinu i izmešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UBEDLJIVO NAJBOLJI RUČAK Začinjeno jelo od piletine u paradajz sosu
Izdašan ručak koji ćete imati za dva dana.
SOČNI PILEĆI RAŽNJIĆI S POVRĆEM Rapsodija letnjih ukusa stiže iz tiganja za pola sata!
U toplim danima svima se jede lagana hrana. Ovi ražnjići su pravi izbor. Zasitiće vas, a jelo je zdravo.
POHOVANE ŠNICLE SA SUSAMOM Ovako pripremljeno belo meso je mekano, sočno i veoma ukusno
Poslužite ga uz pire krompir i sezonsku salatu.
NAJBOLJI NEDELJNI RUČAK Isprobajte odličan recept za krckavo pečeno pile sa sočnim prilogom
Jelo oko koga nema mnogo posla, a svi ga vole.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
SALATA OD CRNOG PILETA Meso košta oko 500 evra, a evo zašto danas o ovom receptu danas priča cela Srbija
Ovakvo nešto do sada sigurno niste jeli, pa nije ni čudo što se o ovom receptu danima priča na društvenim mrežama.
KOLIKO JAJA SME DA SE POJEDE DNEVNO? Specijalista tvrdi ovo i sigurno ćete se iznenaditi
Dr Jagoda Jorga suspecijalista za ishranu i doktor medicinskih nauka, dala je odgovor na pitanje koliko kuvanih jaja može da se pojede, kao i za koje kategorije ovo pravilo ne važi.
PUNJENO BELO MESO Sočan delikates koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a meso se lepi za prste
Konkretan obrok za sve gurmane.
GURMANSKA ČORBA OD ŠAMPINJONA SA PAVLAKOM Sipaćete tanjir više
Fenomenalna čorba okrepiće vam dušu i telo.
Komentari (0)