PILETINA NA LOVAČKI NAČIN Meso sa pečurkama krčkano u vinu, neverovatno meko i sočno
Jelo koje je jednostavno za pripremu, a savršeno ide uz pire krompir ili tostirani hleb.
Sastojci:
2 pileća batka
2 pileća karabatka
200 g šampinjona
200 ml crvenog vina
500 ml pilećeg bujona
2 kašičice maslaca
2 kašike soka od paradajza
1 kašičica maslinovog ulja
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašičica suve majčine dušice
1 kašičica iseckanog peršuna
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje i jednu kašičicu maslaca u dubljoj šerpi. Začinite piletinu i pržite oko pet minuta sa svake strane dok ne dobije smeđu boju. Izvadite na tanjir. U tiganju istopite preostali maslac pa dodajte luk i pržite oko pet minuta da omekša. Dodajte beli luk i pržite minut pa dodajte iseckane pečurke i dinstajte dva minuta. Sipajte crveno vino i sok od paradajza. Kada provri smanjite vatru i krčkajte pet minuta. Dodajte majčinu dušicu i zalijte pilećim bujonom. Ubacite piletinu, poklopite i krčkajte na tihoj vatri jedan sat, odnosno dok piletina ne omekša. Piletinu izvadite, a sos ostavite da vri desetak minuta dok ne dobije gustinu sirupa. Vratite piletinu i izmešajte.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
UBEDLJIVO NAJBOLJI RUČAK Začinjeno jelo od piletine u paradajz sosu
Izdašan ručak koji ćete imati za dva dana.
PILETINA U MLEKU UKUSOM BUDI SVA ČULA Ukućani će stajati u redu za još
Mekana i sočna, a bićete siti satima.
SOČNI PILEĆI RAŽNJIĆI S POVRĆEM Rapsodija letnjih ukusa stiže iz tiganja za pola sata!
U toplim danima svima se jede lagana hrana. Ovi ražnjići su pravi izbor. Zasitiće vas, a jelo je zdravo.
POHOVANE ŠNICLE SA SUSAMOM Ovako pripremljeno belo meso je mekano, sočno i veoma ukusno
Poslužite ga uz pire krompir i sezonsku salatu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)