SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!

Alo.rs

15:00

Sezonski recepti 0

Mogu ga napraviti i zaposlene žene.

SAVRŠEN I BRZ RUČAK Pileći file punjen pečurkama je božanstveno jelo!
Shutterstock

Pile punjeno pečurkama

Sastojci:

1 celo pile

4-5 kriški starog hleba

po potrebi mleka

200 g slanine

1 crni luk

3 čena belog luka

1 veza peršuna

1 jaje

200 g šampinjona

so, biber

puter po potrebi

Priprema:

Očišćeno pile dobro posolite spolja i iznutra. Potopite hleb u mleko, dobro ga ocedite i stavite u posudu. Dodajte sitno seckanu slaninu, sitno iseckani crni i beli luk, peršunov list, jaje i listiće šampinjona, posolite i pobiberite. Smesu dobro promešajte i napunite pile, pa mu potom povežite nogice jačim koncem da smesa 
ne bi iscurila. Od ostatka smese napravite loptice i poređajte ih oko pileta u dublji pleh ili vatrostalnu tepsiju. Pre pečenja namažite pile s malo putera, a tokom pečenja nalivajte ga više puta sokom od pečenja. Pecite oko sat i po vremena na 200 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading