ODLIČAN RUČAK Kuvani sladak kupus sa mesom, odmah pojedeš dva tanjira!
Skuvajte ovo jelo i mirni ste dva dana, jer imate ručak.

Sastojci:
1 glavica svežeg kupusa
300 g svinjskog mesa
200 g krompira
100 g šargarepe
100 g korena celera
1 praziluk
2 čena belog luka
1 sveža paprika
1 koren peršuna
150 ml soka od paradajza
2 kašike ajvara
2 kašičice mlevene paprike
1 kašičica mlevenog bibera
100 ml ulja
Priprema:
Kupus iseći na krupnije komade. Praziluk, papriku i šargarepu iseći na kolutove. Koren celera i peršuna iseći na kockice. Krompir na veće kocke. Beli luk i peršunov list sitno iseckati. Meso iseći na komade veličine zalogaja. U činiju staviti kupus, praziluk, papriku, šargarepu, celera i peršun, krompir, beli luk, ajvar, paradajz sok, mlevenu papriku, biber i suvi biljni začin po ukusu i izmešati. U dubljoj šerpi na zagrejanom ulju prodinstati meso 10 minuta i izvaditi. U istu šerpu staviti pola količine mešavine povrća preko meso, odozgo ostatak povrća. Supati vruću vodu da bude 5 cm ispod nivoa kupusa. Poklopiti i kada provri, kuvati na srednjoj temperaturi 1 sat. Po potrebi još posoliti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KUGLICE SA ORASIMA I SIROM Slasno predjelo koje će gosti obožavati
U slasnom spoju sa sirom, slaninom i orasima, ovakve do sada niste jeli.

SOČNE ĆUFTICE SA KROMPIR PIREOM Jelo koje svi vole, u savršenom spoju ukusa
Ukućani će stajati u redu za još.

MIRISNI TIRAMISU Savršen slatkiš sa kafom koji budi sva čula, po originalnom italijanskom receptu
Ako volite slatkiše i kafu, tiramisu će vam postati novi omiljeni kolač.

DRUGAČIJE LAZANJE Sa pistaćima i ovom namirnicom, nema ko vam neće tražiti recept
Slasne i aromatične, prste da poližete.

GRAŠAK SA PILETINOM ZA POČETNIKE Ručak koji se pamti ukusa koji priča priče
Najbolje služite uz pavlaku.
Komentari (0)