ODLIČAN RUČAK Kuvani sladak kupus sa mesom, odmah pojedeš dva tanjira!

Trpeza/ V.V.

15:30

Sezonski recepti 0

Skuvajte ovo jelo i mirni ste dva dana, jer imate ručak.

ODLIČAN RUČAK Kuvani sladak kupus sa mesom, odmah pojedeš dva tanjira!
Shutterstock

Sastojci:

1 glavica svežeg kupusa

300 g svinjskog mesa

200 g krompira

100 g šargarepe

100 g korena celera

1 praziluk

2 čena belog luka

1 sveža paprika

1 koren peršuna

150 ml soka od paradajza

2 kašike ajvara

2 kašičice mlevene paprike

1 kašičica mlevenog bibera

100 ml ulja

Priprema:

Kupus iseći na krupnije komade. Praziluk, papriku i šargarepu iseći na kolutove. Koren celera i peršuna iseći na kockice. Krompir na veće kocke. Beli luk i peršunov list sitno iseckati. Meso iseći na komade veličine zalogaja. U činiju staviti kupus, praziluk, papriku, šargarepu, celera i peršun, krompir, beli luk, ajvar, paradajz sok, mlevenu papriku, biber i suvi biljni začin po ukusu i izmešati. U dubljoj šerpi na zagrejanom ulju prodinstati meso 10 minuta i izvaditi. U istu šerpu staviti pola količine mešavine povrća preko meso, odozgo ostatak povrća. Supati  vruću vodu da bude 5 cm ispod nivoa kupusa. Poklopiti i kada provri, kuvati na srednjoj temperaturi 1 sat. Po potrebi još posoliti.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading