ODLIČAN RUČAK Kuvani sladak kupus sa mesom, odmah pojedeš dva tanjira!
Skuvajte ovo jelo i mirni ste dva dana, jer imate ručak.
Sastojci:
1 glavica svežeg kupusa
300 g svinjskog mesa
200 g krompira
100 g šargarepe
100 g korena celera
1 praziluk
2 čena belog luka
1 sveža paprika
1 koren peršuna
150 ml soka od paradajza
2 kašike ajvara
2 kašičice mlevene paprike
1 kašičica mlevenog bibera
100 ml ulja
Priprema:
Kupus iseći na krupnije komade. Praziluk, papriku i šargarepu iseći na kolutove. Koren celera i peršuna iseći na kockice. Krompir na veće kocke. Beli luk i peršunov list sitno iseckati. Meso iseći na komade veličine zalogaja. U činiju staviti kupus, praziluk, papriku, šargarepu, celera i peršun, krompir, beli luk, ajvar, paradajz sok, mlevenu papriku, biber i suvi biljni začin po ukusu i izmešati. U dubljoj šerpi na zagrejanom ulju prodinstati meso 10 minuta i izvaditi. U istu šerpu staviti pola količine mešavine povrća preko meso, odozgo ostatak povrća. Supati vruću vodu da bude 5 cm ispod nivoa kupusa. Poklopiti i kada provri, kuvati na srednjoj temperaturi 1 sat. Po potrebi još posoliti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)