PREDLOG ZA BRZ OBROK Zapečene paprike sa neodoljivim nadevom će se odmah pojesti!
Ukus je jedinstven.
Zapečene paprike sa sirom
Sastojci:
340 g bulgur pšenice
450 ml bujona od povrća
1 kašika maslinovog ulja
2 glavica crvenog luka
1 zelena paprika
1 crvena paprika
340 g kukuruza šećerca
2 čena belog luka
230 g kačkavalja
1,75 dl mleka
4 jajeta
1 paradajz
2 kašike vlašca
Priprema:
Zagrejte rernu na 160 stepeni. Pšenicu bulgur zalijte prokuvanim bujonom i ostavite da odstoji 15 minuta. Za to vreme u tiganju zagrejte ulje, pa pet minuta dinstajte luk i naseckanu papriku. Umešajte zamrznuti kukuruz i beli luk, pa dinstajte još nekoliko minuta. Namastite veliku, plitku vatrostalnu posudu i u nju izlijte smesu s paprikom i kukuruzom. Na povrće stavite bulgur i pospite narendanim sirom. Umutite jaja s mlekom i prelijte preko smese. Na sve složite kolutove paradajza i pecite bez poklopca 45 minuta dok lagano ne nabubri i postane zlatnosmeđe boje. Pospite naseckanim vlašcem i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZI OBROK Zapečene paprike sa sirom se brzo spreme, a imaćete ukusno jelo
Predivno jelo ili prilog,
PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.
MOŽE ZA PREDJELO ILI ZA UŽINU Sjajan nadev u PAPRIKAMA daće mu božanstven ukus
Neće nijedno slavlje moći da prođe bez njih.
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)