PRSTE DA POLIŽEŠ Preukusan nadev koristićete u svakoj prilici ne samo uz paprike
Hrskavo, a unutra sočno.
Paprike punjene krompirom
Sastojci:
6 crvenih paprika
500 g krompira
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
2 kašike ulja
so i biber
1 kašičica mlevene paprike
peršun
brašno
ulje
Priprema:
Paprike očistite od semenki i pecite na roštilju, a zatim oljuštite i ostavite na tanjiru. Krompir i šargarepu iseckajte na komade i kuvajte u posoljenoj vodi dok ne budu gotovi. Ugrejte ulje, pa izdinstajte sitno iseckan luk, pa u njega dodajte oceđen krompir i šargarepu. Promešajte i začinite solju, biberom, mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom. Sklonite sa vatre i viljuškom izgnječite. Malom kašikom punite paprike, pa ih uvaljajte u brašno. Pržite sa obe strane, dok ne dobiju zlatnu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POJEŠĆE SE DOK TREPNETE! Punjene i pohovane paprike oduševiće vas ukusom
Fil je fenomenalan.
ODLIČNA IDEJA ZA BRZI RUČAK Treba vam samo nekoliko sastojaka da napravite savršen obrok
Zaposlene žene će se oduševiti.
PEČENE PAPRIKE U MUSAKI SU NAJUKUSNIJE! Jednostavno jelo posle kog ćete tanjir polizati
I nije toliko kalorično.
PIKANTNI KROMPIR NA JEDNOSTAVAN NAČIN Ukusan i nezaboravan prilog
Oduševiće vas spoj sa ajvarom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)