ZDRAV RUČAK Napravite ćufte od tunjevine koje će zadovoljiti i one najizbirljivije
Jednostavno se prave, peku u rerni, pa će ručak brzo biti spreman.
Sastojci:
320 g tunjevine iz konzerve (2 konzerve)
50 g iseckanog mladog spanaća
2 umućena jaja
1 kašika maslinovog ulja
½ iseckane glavice crnog luka
2 izgnječena čena belog luka
1 kašika glatkog brašna
1 kašika majoneza
1 kašika limunovog soka
2 kašike iseckanog svežeg peršuna
1 kašika iseckane sveže mirođije
So i biber po ukusu
Priprema:
Na zagrejanom ulju dinstajte iseckana oba luka 5 minuta. Dodajte spanać i dinstajte 2 minuta, dok ne uvene. Sve sipajte u činiju. Tunjevinu procedite i dodajte u istu činiju. Dodajte brašno, jaja, majonez, limunov sok, peršun, mirođiju, so i biber. Rukama sjedinite u kompaktnu smesu. Pomoću kašike za sladoled oblikujte kuglice jednake veličine. Stavljajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE SIROM Jednostavno jelo, a svi se oduševe ukusom!
Paprike sa sirom se lako prave i brzo su spremne za jelo.
PREDLOG ZA RUČAK Pohovane paprike punjene svežim sirom, obrok za poželeti!
Može da se jede kao prilog ili obrok.
ZDRAVO I SLASNO Pečena pastrmka začinjena ruzmarinom, lagana i hrskava u isto vreme
Odličan ručak ili večera koja je brzo gotova.
PRŽENI ŠAMPINJONI Sočni i veoma ukusni, a nekoliko začina daju ovom jelu poseban šmek
Zdrav ručak, a brzo se sprema.
NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
PILETINA U BELOM SOSU Sočan i slasan delikates, malo drugačiji a mnogo ukusniji
Savršen obrok, dobićete brojne komplimente, a ukućani će stajati u redu za još
PISTAĆ LOPTICE Smažu se u jednom zalogaju, a uspeće i početnicima
Fenomenalni sitni kolači oduševiće i one koji ne vole slatko.
KADA TREBA DA KORISTITE SVEŽ A KADA SUVI KVASAC Nije svejedno jer drastično utiče na kvalitet testa
Domaćice uglavnom koriste sveži kvasac, a kada nemaju vremena, pribegavaju suvom. Evo koje su prednosti i mane, i kada je najbolje koji da koristite.
SVEČANA PITA Greje dušu i telo, za sva vremena i prilike i pravo uživanje
Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.
Komentari (0)