ZDRAV RUČAK Napravite ćufte od tunjevine koje će zadovoljiti i one najizbirljivije

Trpeza/ V.V.

15:00

Sezonski recepti 0

Jednostavno se prave, peku u rerni, pa će ručak brzo biti spreman.

ZDRAV RUČAK Napravite ćufte od tunjevine koje će zadovoljiti i one najizbirljivije
Shutterstock

Sastojci:

320 g tunjevine iz konzerve (2 konzerve)

50 g iseckanog mladog spanaća

2 umućena jaja

1 kašika maslinovog ulja

½ iseckane glavice crnog luka

2 izgnječena čena belog luka

1 kašika glatkog brašna

1 kašika majoneza

1 kašika limunovog soka

2 kašike iseckanog svežeg peršuna

1 kašika iseckane sveže mirođije

So i biber po ukusu

Priprema:

Na zagrejanom ulju dinstajte iseckana oba luka 5 minuta. Dodajte spanać i dinstajte 2 minuta, dok ne uvene. Sve sipajte u činiju. Tunjevinu procedite i dodajte u istu činiju. Dodajte brašno, jaja, majonez, limunov sok, peršun, mirođiju, so i biber. Rukama sjedinite u kompaktnu smesu. Pomoću kašike za sladoled oblikujte kuglice jednake veličine. Stavljajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading