ZDRAV RUČAK Napravite ćufte od tunjevine koje će zadovoljiti i one najizbirljivije

Trpeza/ V.V.

15:00

Sezonski recepti 0

Jednostavno se prave, peku u rerni, pa će ručak brzo biti spreman.

ZDRAV RUČAK Napravite ćufte od tunjevine koje će zadovoljiti i one najizbirljivije
Shutterstock

Sastojci:

320 g tunjevine iz konzerve (2 konzerve)

50 g iseckanog mladog spanaća

2 umućena jaja

1 kašika maslinovog ulja

½ iseckane glavice crnog luka

2 izgnječena čena belog luka

1 kašika glatkog brašna

1 kašika majoneza

1 kašika limunovog soka

2 kašike iseckanog svežeg peršuna

1 kašika iseckane sveže mirođije

So i biber po ukusu

Priprema:

Na zagrejanom ulju dinstajte iseckana oba luka 5 minuta. Dodajte spanać i dinstajte 2 minuta, dok ne uvene. Sve sipajte u činiju. Tunjevinu procedite i dodajte u istu činiju. Dodajte brašno, jaja, majonez, limunov sok, peršun, mirođiju, so i biber. Rukama sjedinite u kompaktnu smesu. Pomoću kašike za sladoled oblikujte kuglice jednake veličine. Stavljajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading