ZDRAV RUČAK Napravite ćufte od tunjevine koje će zadovoljiti i one najizbirljivije
Jednostavno se prave, peku u rerni, pa će ručak brzo biti spreman.
Sastojci:
320 g tunjevine iz konzerve (2 konzerve)
50 g iseckanog mladog spanaća
2 umućena jaja
1 kašika maslinovog ulja
½ iseckane glavice crnog luka
2 izgnječena čena belog luka
1 kašika glatkog brašna
1 kašika majoneza
1 kašika limunovog soka
2 kašike iseckanog svežeg peršuna
1 kašika iseckane sveže mirođije
So i biber po ukusu
Priprema:
Na zagrejanom ulju dinstajte iseckana oba luka 5 minuta. Dodajte spanać i dinstajte 2 minuta, dok ne uvene. Sve sipajte u činiju. Tunjevinu procedite i dodajte u istu činiju. Dodajte brašno, jaja, majonez, limunov sok, peršun, mirođiju, so i biber. Rukama sjedinite u kompaktnu smesu. Pomoću kašike za sladoled oblikujte kuglice jednake veličine. Stavljajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta, odnosno dok ne dobiju smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE SIROM Jednostavno jelo, a svi se oduševe ukusom!
Paprike sa sirom se lako prave i brzo su spremne za jelo.
PREDLOG ZA RUČAK Pohovane paprike punjene svežim sirom, obrok za poželeti!
Može da se jede kao prilog ili obrok.
ZDRAVO I SLASNO Pečena pastrmka začinjena ruzmarinom, lagana i hrskava u isto vreme
Odličan ručak ili večera koja je brzo gotova.
PRŽENI ŠAMPINJONI Sočni i veoma ukusni, a nekoliko začina daju ovom jelu poseban šmek
Zdrav ručak, a brzo se sprema.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)