PRŽENI ŠAMPINJONI Sočni i veoma ukusni, a nekoliko začina daju ovom jelu poseban šmek
Zdrav ručak, a brzo se sprema.
Sastojci:
1 kg šampinjona
125 g maslaca
3 kašike iseckanog peršuna
3 izgnječena čena belog luka
Sok od 1/2 limuna
Biber, so
Priprema:
Šampinjone iseckati na deblje kriške. Pržiti u tiganju na trećini količine maslaca uz dodatak soka od limuna. Mešati i pržiti sve dok voda ne ispari. Dodati ostatak maslaca, posoliti, pobiberiti i ostaviti da se prže na tihoj vatri dok ne omekašju. Posuti peršunom i belim lukom i poslužiti.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.
ISKORISTITE KROMPIR OD JUČE Napravite ukusne pljeskavice od pirea i kobasice
Ako vam ostane posle ručka malo pirea ili kuvanog krompira, sutradan od njega napravite pljeskavice uz dodatak samo nekoliko sastojaka.
IDEALNE ZA DANE POSTA Fantastične pljeskavice od povrća, raskošnog ukusa i mirisa
Zdravo jelo koje može biti ručak ili večera, a može se jesti i hladno.
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)