PRŽENI ŠAMPINJONI Sočni i veoma ukusni, a nekoliko začina daju ovom jelu poseban šmek

Trpeza/ V.V.

18:00

Sezonski recepti 0

Zdrav ručak, a brzo se sprema.

PRŽENI ŠAMPINJONI Sočni i veoma ukusni, a nekoliko začina daju ovom jelu poseban šmek
Shutterstock

Sastojci:

1 kg šampinjona

125 g maslaca

3 kašike iseckanog peršuna

3 izgnječena čena belog luka

Sok od 1/2 limuna

Biber, so

Priprema:

Šampinjone iseckati na deblje kriške. Pržiti u tiganju na trećini količine maslaca uz dodatak  soka od limuna. Mešati i pržiti sve dok voda ne ispari. Dodati ostatak maslaca, posoliti, pobiberiti i ostaviti da se prže na tihoj vatri dok ne omekašju. Posuti peršunom i belim lukom i poslužiti.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading