PEČURKE IZ RERNE Za ovaj ručak treba vam samo jedna tepsija i 20 minuta!
Poslužite kao prilog uz meso, testeninu ili pirinač.
Sastojci:
1 kg šampinjona
2 kašike soja sosa
3 kašike balzamiko sirćeta
2 čene belog luka
1 kašika ulja
½ kašičice suvog timijana
So, biber
Priprema:
Pomešajte ulje, sirće, soja sos, usitnjen beli luk, timijan, so i biber po ukusu. Dodajte očišćenne i iseckane pečurke na deblje kriške. Sipajte ih pleh i rasporedite. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok ne omekšaju. Posle 10 minuta, izmešajte.
Možda vas zanima:
ZAPEČENE PAPRIKE PUNJENE SIROM Jednostavno jelo, a svi se oduševe ukusom!
Paprike sa sirom se lako prave i brzo su spremne za jelo.
BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.
POČASTITE SE SUPER RUČKOM Medaljoni u sosu od pečuraka, mekano meso i sočno povrće u saftu
Ručak koji će rado jesti cela porodica.
KUVANO JELO Grašak sa piletinom i krompirom je najbolji ručak na kašiku
Čorbasto jelo koje niko neće odbiti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
Komentari (0)