RECEPT ZA ČILI ULJE Napravite sami pikantan dodatak jelima koji Italijani obožavaju
Ljuto ulje se dodaje u testeninu, rižoto, jela od morskih plodova, razne sosove.
Sastojci:
250 ml maslinovog ulja
3 kašike suvih čili komadića
So po ukusu
Priprema:
U šerpu sipajte ulje, komade čilija i so po ukusu. Zagrevajte oko 5 minuta na tihoj vatri uz mešanje. Sklonite s ringle, ostavite da se ohladi i sipajte u staklenu teglu ili flašu sa poklopcem. Čuvajte u frižideru. Može da stoji najduže mesec dana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
AKO STE ANEMIČNI JEDITE OVO Potpuno prirodni načini da povećate gvožđe i izbegnete simptome
Konzumiranjem određenih namirnica možete da pojačate krvnu sliku i smanjite malokrvnost.
GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Još slasnija od orginala, pravićete stalno.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
Komentari (0)