RECEPT ZA ČILI ULJE Napravite sami pikantan dodatak jelima koji Italijani obožavaju
Ljuto ulje se dodaje u testeninu, rižoto, jela od morskih plodova, razne sosove.

Sastojci:
250 ml maslinovog ulja
3 kašike suvih čili komadića
So po ukusu
Priprema:
U šerpu sipajte ulje, komade čilija i so po ukusu. Zagrevajte oko 5 minuta na tihoj vatri uz mešanje. Sklonite s ringle, ostavite da se ohladi i sipajte u staklenu teglu ili flašu sa poklopcem. Čuvajte u frižideru. Može da stoji najduže mesec dana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNI PAPRIKAŠ SA BUKOVAČAMA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.

NJOKE OD LEBLEBIJA Drugačije i preukusne, za savršen ručak
Dodajte prilog po želji i uživajte u ukusnom ručku.

GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva
Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.

DOMAĆE PIHTIJE Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Slasne i ukusne, a super idu uz hleb i kisele krastavčiće.

DOMAĆA PAŠTETA OD ČVARAKA Slasna i ukusna, a totalno drugačija
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.
Komentari (0)