RECEPT ZA ČILI ULJE Napravite sami pikantan dodatak jelima koji Italijani obožavaju

Trpeza/ V.V.

15:00

Sezonski recepti 0

Ljuto ulje se dodaje u testeninu, rižoto, jela od morskih plodova, razne sosove.

RECEPT ZA ČILI ULJE Napravite sami pikantan dodatak jelima koji Italijani obožavaju
Shutterstock

Sastojci:

250 ml maslinovog ulja

3 kašike suvih čili komadića

So po ukusu

Priprema:

U šerpu sipajte ulje, komade čilija i so  po ukusu. Zagrevajte oko 5 minuta na tihoj vatri uz mešanje. Sklonite s ringle, ostavite da se ohladi i sipajte u staklenu teglu ili flašu sa poklopcem. Čuvajte u frižideru. Može da stoji najduže mesec dana.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading