RECEPT ZA ČILI ULJE Napravite sami pikantan dodatak jelima koji Italijani obožavaju
Ljuto ulje se dodaje u testeninu, rižoto, jela od morskih plodova, razne sosove.
Sastojci:
250 ml maslinovog ulja
3 kašike suvih čili komadića
So po ukusu
Priprema:
U šerpu sipajte ulje, komade čilija i so po ukusu. Zagrevajte oko 5 minuta na tihoj vatri uz mešanje. Sklonite s ringle, ostavite da se ohladi i sipajte u staklenu teglu ili flašu sa poklopcem. Čuvajte u frižideru. Može da stoji najduže mesec dana.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)