ODLIČAN RUČAK Sočne krmenadle sa maslinama krčkane u vinu
Poslužite uz sezonsku salatu ili kuvani krompir.
Sastojci:
1 kg svinjskih krmenadli sa koskom
150 g maslina bez koštice
1 čen belog luka
50 ml ulja
400 ml belog vina
1 kašika seckanog peršuna
2 lovorova lista
so, biber
Priprema:
Zagrejte u šerpi ulje i propržite krmenadle sa obe strane. Dodajte izgnječen beli luk, peršun, lovorov i krupno iseckane masline. Sipajte vino, posolite i pobiberite po ukusu i ostavite da se krčka na tihoj vatri 1 sat, odnosno dok tečnost ne ispari. Začinite dodatno ako je potrebno na kraju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POHOVANE KRMENADLE SE TOPE U USTIMA Savršeno sočne i mekane kao puter
Ručak u kom će cela porodica uživati.
SOČNE KRMENADLE SA KRUŠKAMA ZA SAVRŠEN RUČAK A meso se lepi za prste
Ručak u kome će cela porodica uživati.
BIFTEK VELIGTON ZA SVE GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Svaki zalogaj je raj za nepca
Savršen ručak za sve svečane prilike.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Gastronomski užitak u svakom zalogaju
Sočne i mekane, a meso se lepi za prste.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)