ODLIČAN RUČAK Sočne krmenadle sa maslinama krčkane u vinu

Vesna Vukadinović

13:00

Sezonski recepti 0

Poslužite uz sezonsku salatu ili kuvani krompir.

meso
Shutterstock

Sastojci:

1 kg svinjskih krmenadli sa koskom

150 g maslina bez koštice

1 čen belog luka

50 ml ulja

400 ml belog vina

1 kašika seckanog  peršuna

2 lovorova lista

so, biber

Priprema:

Zagrejte u šerpi ulje i propržite krmenadle sa obe strane. Dodajte izgnječen beli luk, peršun, lovorov i krupno iseckane masline. Sipajte vino, posolite i pobiberite po ukusu i ostavite da se krčka na tihoj vatri 1 sat, odnosno dok tečnost ne ispari. Začinite dodatno ako je potrebno na kraju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading