VIKEND GOZBA Svinjski vrat sa začinskim biljem, preliven vinom i pečen na krompiru, najukusnije meso koje ste jeli!
Omiljeni ručak na malo drugačiji način oduševiće vaše ukućane.

Sastojci:
Možda vas zanima:

MESO IZ RERNE U SENDVIČU OD POVRĆA Sočno, mekano, ukusno, samo se sprema!
Vikend ručak za celu porodicu.

NEDELJNI RUČAK Svinjski vrat iz rerne, mekan i sočan zbog specijalne marinade, uz dodatak začinjenog krompira
Da bi ručak bio potpun uz meso ispecite i krompir koji će biti preukusan ako ga pripremite na naš način.

JELO ZA GURMANE Punjene rolnice od mesa krčkane u vinu, posute kačkavaljem i zapečene!
Savršeni zalogaji za ljubitelje mesa.

DECA OVO OBOŽAVAJU Pečeno meso sa začinjenim krompirom je omiljeni ručak
Jednostavno se priprema, a ukusno je.
1 kg svinjskog vrata
1 kg krompira
150 ml belog vina
so, biber
po 1 kašičica suvog ruzmarina, bosiljka, peršuna, mirođije
1 čen belog luka
Priprema:
Meso nožem probosti na nekoliko mesta i u svaku rupicu staviti po malo ustitnjenog belog luka. Posoliti sa obe strane, pobiberiti. Posuti pomešanim biljnim začinima. U pleh sipajte 150 ml vode i vino i stavite meso. Pokrijte alu folijom i pecite 1 sat na 250 stepeni. Zatim meso okrenite na drugu stranu. Ako je tečnost isparila dodajte još po 100 ml vode i vina. Pecite još 1 sat. Gotovo meso ostavite da se prohladi pre sečenja. U istu pleh stavite oljušten i isečen krompir i pecite 1 sat na 220 stepeni.

POSNA ČOKOLADNA BAKLAVA Mirisna poslastica u još slađem spoju, otopićete se od miline
Pravi se lako, a mekana kao pamuk.

KRMENADLE SA BELIM LUKOM Pikantno jelo za prave gurmane
Dodajte sos ili prilog po želji.

MAFINI SA KROMPIROM Drugačiji, a preukusni i uspevaju svima
Služite uz jogurt ili prilog po želji.

POSNI SATARAŠ Jednostavno jelo u savršenom spoju ukusa
Samo dodajte prilog po želji..

ČERI FOKAČA SA RAŽANIM BRAŠNOM Samo dodajte prilog po želji i uživajte
Ukusna i sočna, ovakvu do sada niste jeli.
Komentari (0)