VIKEND GOZBA Svinjski vrat sa začinskim biljem, preliven vinom i pečen na krompiru, najukusnije meso koje ste jeli!
Omiljeni ručak na malo drugačiji način oduševiće vaše ukućane.
Sastojci:
1 kg svinjskog vrata
1 kg krompira
150 ml belog vina
so, biber
po 1 kašičica suvog ruzmarina, bosiljka, peršuna, mirođije
1 čen belog luka
Priprema:
Meso nožem probosti na nekoliko mesta i u svaku rupicu staviti po malo ustitnjenog belog luka. Posoliti sa obe strane, pobiberiti. Posuti pomešanim biljnim začinima. U pleh sipajte 150 ml vode i vino i stavite meso. Pokrijte alu folijom i pecite 1 sat na 250 stepeni. Zatim meso okrenite na drugu stranu. Ako je tečnost isparila dodajte još po 100 ml vode i vina. Pecite još 1 sat. Gotovo meso ostavite da se prohladi pre sečenja. U istu pleh stavite oljušten i isečen krompir i pecite 1 sat na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
MESO IZ RERNE U SENDVIČU OD POVRĆA Sočno, mekano, ukusno, samo se sprema!
Vikend ručak za celu porodicu.
NEDELJNI RUČAK Svinjski vrat iz rerne, mekan i sočan zbog specijalne marinade, uz dodatak začinjenog krompira
Da bi ručak bio potpun uz meso ispecite i krompir koji će biti preukusan ako ga pripremite na naš način.
JELO ZA GURMANE Punjene rolnice od mesa krčkane u vinu, posute kačkavaljem i zapečene!
Savršeni zalogaji za ljubitelje mesa.
DECA OVO OBOŽAVAJU Pečeno meso sa začinjenim krompirom je omiljeni ručak
Jednostavno se priprema, a ukusno je.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)