PIJANO MESO Junetina sa marinadom od piva pečena u rerni, neverovatno sočna i mekana

Vesna Vukadinović

15:00

Sezonski recepti 0

Uz ovako pripremljeno meso dovoljna vam je samo sezonska salata.

PIJANO MESO Junetina sa marinadom od piva pečena u rerni, neverovatno sočna i mekana
Shutterstock

Sastojci:

1 kg junetine

2 kašike senfa

1 kašičica mlevene paprike

3 čena belog luka

biber, so

Marinada:

300 ml piva

50 ml ulja

Priprema:

Meso oprati, osušiti. Posoliti i pobiberiti sa svih strana. U senf dodati iseckan beli luk, mlevenu papriku, izmešati i premazati meso. Pivo i ulje sipati u dublju posudu i staviti meso da do pola bude u marinadi. Pokriti folijom i staviti u frižider da stoji 5-6 sati, povremeno ga okretati. Ocediti ga i staviti u pleh. Pokriti alu folijom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 1,5 sat. Povremeno zalivati marinadom i sokom od mesa. Petnaestak minuta pred kraj, skloniti foliju da se meso zapeče.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading