PIJANO MESO Junetina sa marinadom od piva pečena u rerni, neverovatno sočna i mekana
Uz ovako pripremljeno meso dovoljna vam je samo sezonska salata.
Sastojci:
1 kg junetine
2 kašike senfa
1 kašičica mlevene paprike
3 čena belog luka
biber, so
Marinada:
300 ml piva
50 ml ulja
Priprema:
Meso oprati, osušiti. Posoliti i pobiberiti sa svih strana. U senf dodati iseckan beli luk, mlevenu papriku, izmešati i premazati meso. Pivo i ulje sipati u dublju posudu i staviti meso da do pola bude u marinadi. Pokriti folijom i staviti u frižider da stoji 5-6 sati, povremeno ga okretati. Ocediti ga i staviti u pleh. Pokriti alu folijom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 1,5 sat. Povremeno zalivati marinadom i sokom od mesa. Petnaestak minuta pred kraj, skloniti foliju da se meso zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
VIKEND GOZBA Svinjski vrat sa začinskim biljem, preliven vinom i pečen na krompiru, najukusnije meso koje ste jeli!
Omiljeni ručak na malo drugačiji način oduševiće vaše ukućane.
NEDELJNI RUČAK Svinjski vrat iz rerne, mekan i sočan zbog specijalne marinade, uz dodatak začinjenog krompira
Da bi ručak bio potpun uz meso ispecite i krompir koji će biti preukusan ako ga pripremite na naš način.
DECA OVO OBOŽAVAJU Pečeno meso sa začinjenim krompirom je omiljeni ručak
Jednostavno se priprema, a ukusno je.
OVAJ RUČAK SE SAM SPREMA Pečeno pile sa krckavom koricom i mirišljavim začinima koji mu daju odličan ukus
Uz ovakvo meso je dovoljna sezonska salata, a možete poslužiti i bareni krompir.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)