PIJANO MESO Junetina sa marinadom od piva pečena u rerni, neverovatno sočna i mekana
Uz ovako pripremljeno meso dovoljna vam je samo sezonska salata.

Sastojci:
Možda vas zanima:

VIKEND GOZBA Svinjski vrat sa začinskim biljem, preliven vinom i pečen na krompiru, najukusnije meso koje ste jeli!
Omiljeni ručak na malo drugačiji način oduševiće vaše ukućane.

NEDELJNI RUČAK Svinjski vrat iz rerne, mekan i sočan zbog specijalne marinade, uz dodatak začinjenog krompira
Da bi ručak bio potpun uz meso ispecite i krompir koji će biti preukusan ako ga pripremite na naš način.

DECA OVO OBOŽAVAJU Pečeno meso sa začinjenim krompirom je omiljeni ručak
Jednostavno se priprema, a ukusno je.

OVAJ RUČAK SE SAM SPREMA Pečeno pile sa krckavom koricom i mirišljavim začinima koji mu daju odličan ukus
Uz ovakvo meso je dovoljna sezonska salata, a možete poslužiti i bareni krompir.
1 kg junetine
2 kašike senfa
1 kašičica mlevene paprike
3 čena belog luka
biber, so
Marinada:
300 ml piva
50 ml ulja
Priprema:
Meso oprati, osušiti. Posoliti i pobiberiti sa svih strana. U senf dodati iseckan beli luk, mlevenu papriku, izmešati i premazati meso. Pivo i ulje sipati u dublju posudu i staviti meso da do pola bude u marinadi. Pokriti folijom i staviti u frižider da stoji 5-6 sati, povremeno ga okretati. Ocediti ga i staviti u pleh. Pokriti alu folijom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 1,5 sat. Povremeno zalivati marinadom i sokom od mesa. Petnaestak minuta pred kraj, skloniti foliju da se meso zapeče.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.

KIFLICE SA POSNIM MAJONEZOM Biće još bolje od onih iz pekare
Najbolje služite uz posni jogurt ili kiselo mleko.

POSNA MAKOVNJAČA Mirisna i mekana kao duša, neprevaziđenog ukusa
Savršena za sve svečane prilike i slavsku trpezu.

NEŽNA LAVANDA TORTA Kremasta i sočna poslastica nezaboravnog ukusa
Lagana i neodoljiva, nestaće sa stola čim se postavi.

SVRLJIŠKI BELMUŽ Evo kako da napravite zvanično najbolje jelo na svetu
Treba vam samo 3 sastojka, a proglašeno je za najbolje jelo na svetu.
Komentari (0)