NEDELJNI RUČAK Svinjski vrat iz rerne, mekan i sočan zbog specijalne marinade, uz dodatak začinjenog krompira
Da bi ručak bio potpun uz meso ispecite i krompir koji će biti preukusan ako ga pripremite na naš način.
Sastojci:
1 kg svinjskog vrata
1 kg krompira
150 ml belog vina
so, biber
po 1 kašičica suvog ruzmarina, bosiljka, peršuna, mirođije
1 čen belog luka
Priprema:
Meso nožem probosti na nekoliko mesta i u svaku rupicu staviti po malo ustitnjenog belog luka. Posoliti sa obe strane, pobiberiti. Posuti pomešanim biljnim začinima. U pleh sipajte 150 ml vode i vino i stavite meso. Pokrijte alu folijom i pecite 1 sat na 250 stepeni. Zatim meso okrenite na drugu stranu. Ako je tečnost isparila dodajte još po 100 ml vode i vina. Pecite još 1 sat. Gotovo meso ostavite da se prohladi pre sečenja. U istu pleh stavite oljušten i isečen krompir i pecite 1 sat na 220 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DECA OVO OBOŽAVAJU Pečeno meso sa začinjenim krompirom je omiljeni ručak
Jednostavno se priprema, a ukusno je.
OVAJ RUČAK SE SAM SPREMA Pečeno pile sa krckavom koricom i mirišljavim začinima koji mu daju odličan ukus
Uz ovakvo meso je dovoljna sezonska salata, a možete poslužiti i bareni krompir.
ĆURETINA UPAKOVANA U SLANINU Neobičan i neverovatno ukusan rolat od mesa
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće, a odličan je i sutradan.
MESO IZ RERNE U SENDVIČU OD POVRĆA Sočno, mekano, ukusno, samo se sprema!
Vikend ručak za celu porodicu.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)