NEDELJNI RUČAK Svinjski vrat iz rerne, mekan i sočan zbog specijalne marinade, uz dodatak začinjenog krompira

Vesna Vukadinović

10:30

Sezonski recepti 0

Da bi ručak bio potpun uz meso ispecite i krompir koji će biti preukusan ako ga pripremite na naš način.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

1 kg svinjskog vrata

1 kg krompira

150 ml belog vina

so, biber

po 1 kašičica suvog ruzmarina, bosiljka, peršuna, mirođije

1 čen belog luka

Priprema:

Meso nožem probosti na nekoliko mesta i u svaku rupicu staviti po malo ustitnjenog belog luka. Posoliti sa obe strane, pobiberiti. Posuti pomešanim biljnim začinima. U pleh sipajte 150 ml vode i vino i stavite meso. Pokrijte alu folijom i pecite 1 sat na 250 stepeni. Zatim meso okrenite na drugu stranu. Ako je tečnost isparila dodajte još po 100 ml vode i vina. Pecite još 1 sat. Gotovo meso ostavite da se prohladi pre sečenja. U istu pleh stavite oljušten i isečen krompir i pecite 1 sat na 220 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading