OVAJ RUČAK SE SAM SPREMA Pečeno pile sa krckavom koricom i mirišljavim začinima koji mu daju odličan ukus

Trpeza/ V.V.

15:30

Sezonski recepti 0

Uz ovakvo meso je dovoljna sezonska salata, a možete poslužiti i bareni krompir.

pile
Shutterstock

Sastojci:

1 pile

50 g maslaca

2 kašičice ruzmarina

2 kašičice timijana

2 šargarepe

1 crni luk

1 limun

3 kašike maslinovog ulja

So, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Piletu prstima odvojite kožicuu od prsa i tu stavite komadiće maslaca i četvrtinu biljnih začina. U pile stavite šargarepe presečene na pola i luk isečen na četvrtine, a kriške limuna stavite između bataka. Istrljajte celo pile pomešanim začinima, prelijte sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite. Pecite oko 1 sat.  

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading