DECA OVO OBOŽAVAJU Pečeno meso sa začinjenim krompirom je omiljeni ručak
Jednostavno se priprema, a ukusno je.
Sastojci:
500 g svinjskog vrata
1 kg krompira
3 paradajza
3 šargarepe
1 crni luk
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica mešavine suvih začina
1 kašičica suvog ruzmarina
So, biber, maslinovo ulje
Priprema: Meso dobro oprati i prosušiti. Krompir iseći i staviti u pleh. Zaliti sa malo ulja, posoliti, staviti mlevenu papriku i začin i promešati. Meso premazati uljem, pa utrljati so. Staviti u pleh preko krompira. Na četvrtine isečen paradajz, po dužini isečenu šargarepu i prepolovljen luk staviti pored mesa, pa posuti ruzmarinom i biberom. Prekriti folijom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko jedan sat. Skloniti foliju i peći još 30 minuta da meso lepo porumeni.
Možda vas zanima:
NEDELJNI RUČAK Svinjski vrat iz rerne, mekan i sočan zbog specijalne marinade, uz dodatak začinjenog krompira
Da bi ručak bio potpun uz meso ispecite i krompir koji će biti preukusan ako ga pripremite na naš način.
OVAJ RUČAK SE SAM SPREMA Pečeno pile sa krckavom koricom i mirišljavim začinima koji mu daju odličan ukus
Uz ovakvo meso je dovoljna sezonska salata, a možete poslužiti i bareni krompir.
ĆURETINA UPAKOVANA U SLANINU Neobičan i neverovatno ukusan rolat od mesa
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće, a odličan je i sutradan.
MESO IZ RERNE U SENDVIČU OD POVRĆA Sočno, mekano, ukusno, samo se sprema!
Vikend ručak za celu porodicu.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)