DECA OVO OBOŽAVAJU Pečeno meso sa začinjenim krompirom je omiljeni ručak
Jednostavno se priprema, a ukusno je.

Sastojci:
Možda vas zanima:

NEDELJNI RUČAK Svinjski vrat iz rerne, mekan i sočan zbog specijalne marinade, uz dodatak začinjenog krompira
Da bi ručak bio potpun uz meso ispecite i krompir koji će biti preukusan ako ga pripremite na naš način.

OVAJ RUČAK SE SAM SPREMA Pečeno pile sa krckavom koricom i mirišljavim začinima koji mu daju odličan ukus
Uz ovakvo meso je dovoljna sezonska salata, a možete poslužiti i bareni krompir.

ĆURETINA UPAKOVANA U SLANINU Neobičan i neverovatno ukusan rolat od mesa
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće, a odličan je i sutradan.

MESO IZ RERNE U SENDVIČU OD POVRĆA Sočno, mekano, ukusno, samo se sprema!
Vikend ručak za celu porodicu.
500 g svinjskog vrata
1 kg krompira
3 paradajza
3 šargarepe
1 crni luk
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica mešavine suvih začina
1 kašičica suvog ruzmarina
So, biber, maslinovo ulje
Priprema: Meso dobro oprati i prosušiti. Krompir iseći i staviti u pleh. Zaliti sa malo ulja, posoliti, staviti mlevenu papriku i začin i promešati. Meso premazati uljem, pa utrljati so. Staviti u pleh preko krompira. Na četvrtine isečen paradajz, po dužini isečenu šargarepu i prepolovljen luk staviti pored mesa, pa posuti ruzmarinom i biberom. Prekriti folijom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko jedan sat. Skloniti foliju i peći još 30 minuta da meso lepo porumeni.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.
Komentari (0)