RECEPT ZA PLJESKAVICE Lepše su i ukusnije od onih iz kioska brze hrane!
Svi ih obožavaju, pa odmah napravite duplu meru
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
1 parče hleba natopljeno vodom
1 crni luk
1 kašičica sitno seckanog peršuna
2 kašičice mešavine biljnih začina
1 jaje
1 kašičica bibera
1 kašičica sode bikarbone
Priprema:
Luk sitno naseckajte i pomešajte sa ostalim sastojcima pa umesite smesu. Podelite na 8 delova i napravite loptice pa ih ostavite 3 sata u frižideru. Rastanjite između dve providne folije. Pržite na zagrejanom ulju, samo malo sipajte. Možete da naseckate još jednu glavicu crnog luka pa kad na tanjir stavite jednu pljeskavicu pospite je lukom i preko stavite sledeću i tako redom. Luk će tako da omekša a šnicle će da prime njegov miris.
Možda vas zanima:
RECEPT KOJI SVI OBOŽAVAJU Božanstvene pljeskavice od mesa i povrća
Malo drugačije pljeskavice, a jednako ukusne.
BIFTEK VELIGTON ZA SVE GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Svaki zalogaj je raj za nepca
Savršen ručak za sve svečane prilike.
PILETINA U MLEKU UKUSOM BUDI SVA ČULA Ukućani će stajati u redu za još
Mekana i sočna, a bićete siti satima.
ČAČANSKI LONAC OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Neće mu odoleti ni najveći gurmani
Prepun različitih vrsta mesa, za ručak koji se pamti.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)