Lako dostupno i jeftino, SOČIVO je fantastična baza za razna jela pa i ovu PROLEĆNU SALATU

Ivana Vujnović

20:06

Sezonski recepti 0

Salatu poslužite kao međuobrok, ponestite je na posao za ručak ili poslužite u manjim porcijama kao prilog.

Lako dostupno i jeftino, SOČIVO je fantastična baza za razna jela pa i ovu PROLEĆNU SALATU
Shutterstock

 

Salata od sočiva i feta sira

Sastojci za salatu:

200 g zelenog sočiva

700 ml vode

1 lovorov list

1 svež krastavac

1 crvena paprika

1 mali luk

2 kašike sveže seckanog peršuna

2 kašike sveže seckane mente

50 g feta sira

Sastojci za preliv:

60 ml maslinovog ulja

2 kašičice limunove kore

2 kašike limunovog soka

1 kašičica senfa

1 kašičica meda

1 čen belog luka

so, biber

Priprema:

Dobro isperite sočivo hladnom vodom. Pomešajte sočivo i vodu u šerpi, dodajte lovorov list i stavite na srednju vatru. Sačekajte da voda proključa, smanjite vatru i kuvajte prema uputstvu na pakovanju. Pazite da ga ne prekuvate da se ne pretvori u kašu. Krastavac i biber operite i iseckajte na kockice, luk očistite i iseckajte, a beli luk pritisnite. U manjoj činiji pomešajte sve sastojke za preliv i začinite solju i biberom po ukusu. Ocedite sočivo, isperite hladnom vodom i prebacite u činiju. Dodajte narezani krastavac, biber, crni i beli luk, svež peršun i nanu i izmrvljeni feta sir. Prelijte prelivom i dobro promešati. Stavite u frižider na pola sata da se ukusi prožmu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading