Lako dostupno i jeftino, SOČIVO je fantastična baza za razna jela pa i ovu PROLEĆNU SALATU
Salatu poslužite kao međuobrok, ponestite je na posao za ručak ili poslužite u manjim porcijama kao prilog.

Salata od sočiva i feta sira
Sastojci za salatu:
200 g zelenog sočiva
700 ml vode
1 lovorov list
1 svež krastavac
1 crvena paprika
1 mali luk
2 kašike sveže seckanog peršuna
2 kašike sveže seckane mente
50 g feta sira
Sastojci za preliv:
60 ml maslinovog ulja
2 kašičice limunove kore
2 kašike limunovog soka
1 kašičica senfa
1 kašičica meda
1 čen belog luka
so, biber
Priprema:
Dobro isperite sočivo hladnom vodom. Pomešajte sočivo i vodu u šerpi, dodajte lovorov list i stavite na srednju vatru. Sačekajte da voda proključa, smanjite vatru i kuvajte prema uputstvu na pakovanju. Pazite da ga ne prekuvate da se ne pretvori u kašu. Krastavac i biber operite i iseckajte na kockice, luk očistite i iseckajte, a beli luk pritisnite. U manjoj činiji pomešajte sve sastojke za preliv i začinite solju i biberom po ukusu. Ocedite sočivo, isperite hladnom vodom i prebacite u činiju. Dodajte narezani krastavac, biber, crni i beli luk, svež peršun i nanu i izmrvljeni feta sir. Prelijte prelivom i dobro promešati. Stavite u frižider na pola sata da se ukusi prožmu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Komentari (0)