Lako dostupno i jeftino, SOČIVO je fantastična baza za razna jela pa i ovu PROLEĆNU SALATU
Salatu poslužite kao međuobrok, ponestite je na posao za ručak ili poslužite u manjim porcijama kao prilog.
Salata od sočiva i feta sira
Sastojci za salatu:
200 g zelenog sočiva
700 ml vode
1 lovorov list
1 svež krastavac
1 crvena paprika
1 mali luk
2 kašike sveže seckanog peršuna
2 kašike sveže seckane mente
50 g feta sira
Sastojci za preliv:
60 ml maslinovog ulja
2 kašičice limunove kore
2 kašike limunovog soka
1 kašičica senfa
1 kašičica meda
1 čen belog luka
so, biber
Priprema:
Dobro isperite sočivo hladnom vodom. Pomešajte sočivo i vodu u šerpi, dodajte lovorov list i stavite na srednju vatru. Sačekajte da voda proključa, smanjite vatru i kuvajte prema uputstvu na pakovanju. Pazite da ga ne prekuvate da se ne pretvori u kašu. Krastavac i biber operite i iseckajte na kockice, luk očistite i iseckajte, a beli luk pritisnite. U manjoj činiji pomešajte sve sastojke za preliv i začinite solju i biberom po ukusu. Ocedite sočivo, isperite hladnom vodom i prebacite u činiju. Dodajte narezani krastavac, biber, crni i beli luk, svež peršun i nanu i izmrvljeni feta sir. Prelijte prelivom i dobro promešati. Stavite u frižider na pola sata da se ukusi prožmu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)