HLADNA SALATA SA SOČIVOM Zdrava namirnica u neverovatnom obroku
Odmah će vam se dopasti.
Salata od sočiva
Sastojci:
200g zelenog sočiva
1 kocka za bujon
600 ml vode
2-3 čena belog luka
1 lovorov list
2 grančice timijana
1 manji celer isečen na četvrtine
1 šargarepa
250 g čeri paradajza
2 srednja krastavca
1 crveni luk
1/2 veze korijandera
1/2 veze peršuna
100 g starijeg sira
100 g rukole
Za dresing:
sok od jednog limuna
narendana korica limuna
senf dižon
maslinovo ulje
Priprema:
Sočivo operite u nekoliko voda. U posudu sa sočivom sipajte vodu, dodajte kocku, povrće i začine. Kuvajte 25 minuta. Dodajte so i biber, ukoliko za to ima potrebe. Procedite sočivo i izvadite povrće i začine. Dresing: Uzmite teglu s poklopcem, sve sastojke sipajte u teglu, pa snažno protresite da bi se mirisi i ukusi pomešali ili jednostavno umutite viljuškom. U posudu stavite sočivo, naseckani krastavac na četvrtine, sitno naseckani crveni luk, čeri paradajz na polovine, sitno iseckani korijander, dresing od limuna. Sve dobro promešajte.
Sevirajte na sledeći naćin: na tanjir složite rukolu kao podlogu, sočivo i još jednom prelijte dresingom. Izmrvite sir po površini. Poslužite hladno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RECEPT KOJI ĆE VAS INSPIRISATI Ovu mlečnu salatu pravićete svaki dan jer je laka za pripremu
Ješćete je i danju i noću.
UKUS KAO PRAVA Posna ruska salata idealna za današnji dan
Stalno ćete je praviti.
LAGANIJA NEGO RUSKA I MIMOZA Beogradska salata oduševiće vas lakom pripremom, ali i ukusom
Idealna za svaku vrstu proslave.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
OVSENA KAŠA SA BOBIČASTIM VOĆEM Doručak za dan pun energije i vitku liniju
Sočna i ukusna, a maline joj daju poseban šmek.
Komentari (0)