HLADNA SALATA SA SOČIVOM Zdrava namirnica u neverovatnom obroku
Odmah će vam se dopasti.

Salata od sočiva
Možda vas zanima:

RECEPT KOJI ĆE VAS INSPIRISATI Ovu mlečnu salatu pravićete svaki dan jer je laka za pripremu
Ješćete je i danju i noću.
UKUS KAO PRAVA Posna ruska salata idealna za današnji dan
Stalno ćete je praviti.
LAGANIJA NEGO RUSKA I MIMOZA Beogradska salata oduševiće vas lakom pripremom, ali i ukusom
Idealna za svaku vrstu proslave.
Sastojci:
200g zelenog sočiva
1 kocka za bujon
600 ml vode
2-3 čena belog luka
1 lovorov list
2 grančice timijana
1 manji celer isečen na četvrtine
1 šargarepa
250 g čeri paradajza
2 srednja krastavca
1 crveni luk
1/2 veze korijandera
1/2 veze peršuna
100 g starijeg sira
100 g rukole
Za dresing:
sok od jednog limuna
narendana korica limuna
senf dižon
maslinovo ulje
Priprema:
Sočivo operite u nekoliko voda. U posudu sa sočivom sipajte vodu, dodajte kocku, povrće i začine. Kuvajte 25 minuta. Dodajte so i biber, ukoliko za to ima potrebe. Procedite sočivo i izvadite povrće i začine. Dresing: Uzmite teglu s poklopcem, sve sastojke sipajte u teglu, pa snažno protresite da bi se mirisi i ukusi pomešali ili jednostavno umutite viljuškom. U posudu stavite sočivo, naseckani krastavac na četvrtine, sitno naseckani crveni luk, čeri paradajz na polovine, sitno iseckani korijander, dresing od limuna. Sve dobro promešajte.
Sevirajte na sledeći naćin: na tanjir složite rukolu kao podlogu, sočivo i još jednom prelijte dresingom. Izmrvite sir po površini. Poslužite hladno.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

CACIKI SALATA Po originalnom grčkom receptu, pravi se za 2 minuta i ide uz sve
Dodajte uz piletinu ili musaku.


SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.
Komentari (0)