PRizivamo leto i odlazak na more zapečenom fetom s paradajzom, paprikom i maslinama
Sjajno letnje jelo napravljeno od zapečenog feta sira sa paradajzom, paprikom, maslinama, začinskim biljem i bogato preliveno maslinovim uljem
Zapečena feta sa paradajzom, paprikom i maslinama
Sastojci:
400 g feta sira
400 g čeri paradajz
200 g crvene paprike
100 g malih crnih maslina bez koštica
2 kašičice sušenog origana
pola kašičice soli
30-35 g maslinovog ulja
svež peršun za posipanje
opciono: beli luk, ljubičsti luk, ljuta paprika
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 °C. Lagano nauljite tepsiju. Fetu podelite na komade debljine oko 1,5-2 cm i stavite u činiju, ostavljajući razmak između. Od ove količine obično dobijate tri velike kriške. Pripremite povrće. Paradajz iseckajte na polovine ili na četvrtine ako je veći. Papriku iseckajte na kratke štapiće ili manje komade. Ako koristite očišćene masline, podelite ih po dužini. Stavite povrće u činiju, posolite, posolite, posolite, origano i maslinovo ulje (ostavite deo za prelivanje kada se jelo ispeče). Sve izmešati i staviti između i na kriške sira. Pecite 20-25 minuta dok povrće ne omekša. Feta će biti divno mekana i kremasta, ali se neće istopiti. Gotovo jelo prelijte maslinovim uljem i pospite svežim peršunom. Poslužite odmah uz dobro prepečeni hleb ili krekere. Može biti predjelo ili užina za veći broj ljudi ili glavno jelo uz svežu salatu i hleb. Ako jelo spremate unapred, stavite ga u rernu na kratko da se zagreje, a sir ponovo omekša. Ostatke držite u frižideru do 4-5 dana. Odličan je za sendviče ili pomešan sa kratkom testeninom od celog zrna.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)