RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.
Sastojci:
4 teleće šnicle od buta
2 jajeta
2 kašike nezaslađene slatke pavlake
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
60 g brašna
80 g prezli
maslac ili ulje za prženje
1 limun
Priprema:
Ispeite meso, prosušite ubrusom, a zatim izlupajte tanko. U jednom tanjiru razmutite jaja, pavlaku, so i biber, u drugom brašno, a u trećem prezle. Šnicle zavaljajte u brašno (višak protresite), potom potopite u tanjir sa jajima, a zatim u prezle. Nemojte previše da pritiskate, kako bi prezle ostale suve. Pržite u tiganju na 160-170 stepeni dok ne dobijete čuvenu zlatnobraon boju. Šnicla mora da pliva u tiganju kako bi se ispržila jednako. Tokom prženja redovno protresite tiganj, pokupite maslac kašikom i njime pospite meso. Nakon minut i po okrenite na drugu stranu. Kada obe strane dobiju zlatnu boju, šnicla je spremna. Izvadite iz tiganja i pustite da se ocedi.
Možda vas zanima:
SOČNI PILEĆI RAŽNJIĆI S POVRĆEM Rapsodija letnjih ukusa stiže iz tiganja za pola sata!
U toplim danima svima se jede lagana hrana. Ovi ražnjići su pravi izbor. Zasitiće vas, a jelo je zdravo.
POHOVANE ŠNICLE SA SUSAMOM Ovako pripremljeno belo meso je mekano, sočno i veoma ukusno
Poslužite ga uz pire krompir i sezonsku salatu.
JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!
Perkelt je mađarski specijalitet koji je malo gušći od gulaša.
PREDLOG ZA RUČAK Sočne šnicle, krčkane u saftu sa crnim i belim lukom
Poslužite uz jela od krompira ili povrća.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)