RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!

Vesna Vukadinović

10:30

Sezonski recepti 0

Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.

hrana
Shutterstock

Sastojci:

4 teleće šnicle od buta

2 jajeta

2 kašike nezaslađene slatke pavlake

1 kašičica soli

1/2 kašičice bibera

60 g brašna

80 g prezli

maslac ili ulje za prženje

1 limun

Priprema:

Ispeite meso, prosušite ubrusom, a zatim izlupajte tanko. U jednom tanjiru razmutite jaja, pavlaku, so i biber, u drugom brašno, a u trećem prezle. Šnicle zavaljajte u brašno (višak protresite), potom potopite u tanjir sa jajima, a zatim u prezle. Nemojte previše da pritiskate, kako bi prezle ostale suve. Pržite u tiganju na 160-170 stepeni dok ne dobijete čuvenu zlatnobraon boju. Šnicla mora da pliva u tiganju kako bi se ispržila jednako. Tokom prženja redovno protresite tiganj, pokupite maslac kašikom i njime pospite meso. Nakon minut i po okrenite na drugu stranu. Kada obe strane dobiju zlatnu boju, šnicla je spremna. Izvadite iz tiganja i pustite da se ocedi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading