RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.
Sastojci:
4 teleće šnicle od buta
2 jajeta
2 kašike nezaslađene slatke pavlake
1 kašičica soli
1/2 kašičice bibera
60 g brašna
80 g prezli
maslac ili ulje za prženje
1 limun
Priprema:
Ispeite meso, prosušite ubrusom, a zatim izlupajte tanko. U jednom tanjiru razmutite jaja, pavlaku, so i biber, u drugom brašno, a u trećem prezle. Šnicle zavaljajte u brašno (višak protresite), potom potopite u tanjir sa jajima, a zatim u prezle. Nemojte previše da pritiskate, kako bi prezle ostale suve. Pržite u tiganju na 160-170 stepeni dok ne dobijete čuvenu zlatnobraon boju. Šnicla mora da pliva u tiganju kako bi se ispržila jednako. Tokom prženja redovno protresite tiganj, pokupite maslac kašikom i njime pospite meso. Nakon minut i po okrenite na drugu stranu. Kada obe strane dobiju zlatnu boju, šnicla je spremna. Izvadite iz tiganja i pustite da se ocedi.
Možda vas zanima:
SOČNI PILEĆI RAŽNJIĆI S POVRĆEM Rapsodija letnjih ukusa stiže iz tiganja za pola sata!
U toplim danima svima se jede lagana hrana. Ovi ražnjići su pravi izbor. Zasitiće vas, a jelo je zdravo.
POHOVANE ŠNICLE SA SUSAMOM Ovako pripremljeno belo meso je mekano, sočno i veoma ukusno
Poslužite ga uz pire krompir i sezonsku salatu.
JUNEĆI PERKELT Probajte mađarski gulaš sa mekanim mesom koje se topi u ustima!
Perkelt je mađarski specijalitet koji je malo gušći od gulaša.
PREDLOG ZA RUČAK Sočne šnicle, krčkane u saftu sa crnim i belim lukom
Poslužite uz jela od krompira ili povrća.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)