POTPUNO SU DRUGAČIJE! Recept za pikantne rol viršle od lisnatog testa, sa slaninom i senfom!
Večera koja će biti brzo gotova, a nema ko je ne voli. Ovo je i odlično posluženje za goste uz piće.
Sastojci:
500 g lisnatog testa
14 viršli
28 tankih kriški slanine
2 žumanca
Senf, susam
Priprema:
Odleđeno testo rastanjite oklagijom i celo premažite senfom. Viršle isecite na pola i svaku obmotajte slaninom. Testo isecite na 28 traka. Na početak trake stavite viršlu i urolajte je. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje, premažite umućenim žumancima i pospite susamom. Pecite oko pola sata, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, odnosno dok testo ne dobije smeđu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
MAFINI OD PIRE KROMPIRA Iskoristite ostatke od ručka i napravite savršenu večeru ili doručak
Brzo su gotovi, a ukusni su i mekani kao duša.
ODLIČNO ZA PONETI Jogurt sa kafom i koštunjavim voćem je zdrava užina, a može da bude i letnji obrok
Osvežavajući obrok koji će vas lepo zasititi.
IDEJA ZA SLANE ZALOGAJE Kremasti sendvič s krastavcem je savršen kao doručak ili popodnevna užina
Lako i brzo se pravi, a lepo zasiti.
SAVRŠEN DORUČAK Proja sa sirom i čvarcima, toliko mekana i ukusna da nestane dok trepneš!
Proju možete jesti i hladnu za večeru, spakovati je detetu za užinu ili posao.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
Komentari (0)