PICA U LISNATOM TESTU Gotova je za tren, a nadev možete da menjate po želji!
Napravite ukusno pecivo sa omiljenim nadevom koje je gotovo za 20 minuta.

Sastojci:
Možda vas zanima:

DORUČKUJTE KAO ITALIJANI Fokača sa paradajzom i maslinama, može biti obrok ili meze za goste
Fokača je italijanski ravan hleb sa nadevom.

ITALIJANSKI ZALOGAJI Recept za fokaču sa čeri paradajzom koju možete poslužiti kao meze ili obrok
Fokača je italijanski ravan hleb sa nadevom.

DOMAĆA PICA Spremna je za 15 minuta, a recept je isproban mnogo puta i testo je savršeno!
Brzi doručak ili večera, deca će biti prezadovoljna.

UŠTIPCI SA JOGURTOM Najbrži i najjednostavniji koje ste do sada probali
Dobićete punu činiju mekih loptica koje će deca obožavati.
500 g lisnatog testa
200 g šunkarice
100 g kačkavalja po želji
1 kašičica origana
8 kašika soka od paradajza
1 jaje
Priprema: Odleđeno lisnato testo rastanjite oklagijom i isecite u krug. Okrugli kalup za tortu obložite papirom za pečenje. Namažite sokom od paradajza, pa stavite iseckanu šunkaricu, narendan kačkavalj i pospite origanom. Preklopite na pola da dobijete polukrug dužine prečnika kalupa i zatvorite ivice tako što ćete ih pritisnuti prstima. Izbockajte odozgo viljuškom i premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-25 minuta, odnosno dok testo ne dobije smeđu boju. Gotovu picu isecite na parčiće i poslužite.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

BEJLIS ČIZKEJK Kremasti desert punog ukusa, idealan za svečanu trpezu
Ako volite klasičan čizkejk, ovaj sa likerom ćete obožavati.

USKRŠNJI HLEB PO ITALIJANSKOM RECEPTU Izgledaće svečano, a biće mekan i sočan
Savršenog ukusa i vizuelno interesantan, gosti će biti oduševljeni.

OFARBAJTE JAJA ZA USKRS U SMARAGDNO ZELENU Izgledaće otmeno i luksuzno, a trebaju vam samo ove 2 namirnice
Kombinacijom ove dve vrste čaja dobićete savršenu smaragdno zelenu boju.

ŠVARCVALD KOLAČ Raskošni desert sa višnjama kao osmišljen za uskršnju trpezu
Mirisan i neodoljiv desert, gosti će biti oduševljeni.

KIFLICE SA POSNIM MAJONEZOM Biće još bolje od onih iz pekare
Najbolje služite uz posni jogurt ili kiselo mleko.
Komentari (0)