RECEPT ZA SAVRŠEN RUČAK SA PRIJATELJIMA Paprikaš na lovački način, toliko dobar da ćete dosipati

Slobodanka Ćorić

06:45

Sezonski recepti 0

Definitivno najbolji način da skuvate juneći paprikaš, ispratite korake kako je navedeno i nećete pogrešiti

Paprikaš
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g junećeg mesa
  • 250 g svinjskog mesa
  • 200 g suve slanine
  • 1/2 kg crnog luka
  • 1/2 l belog vina
  • 4 paprike babure
  • 1 zelena ljuta papričica
  • aleva paprika
  • mleveni biber
  • so

Priprema

Juneće meso od plećke i svinjskog vrata iseći na krupnije komade, a slaninu na sitnije kocke. Crni luk, babure i ljutu papričicu iseći na kolutove.

Na dno šerpe staviti red isečene slanine, preko nje red izmešanog junećeg i svinjskog mesa. Posoliti, staviti red isečenog crnog luka, posuti alevom paprikom i mlevenim biberom, pa ređati isečene babure i ljutu papričicu.

Nakon toga, slaganje ponoviti istim redom: slaninu, meso, so, luk, alevu papriku, biber, isečene paprike i ljutu papričicu, dok se sve ne utroši. Odozgo poređati crni luk. Sve zaliti belim vinom, poklopiti i ostaviti da polako vri na tihoj vatri oko dva časa.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading