RECEPT ZA SAVRŠEN RUČAK SA PRIJATELJIMA Paprikaš na lovački način, toliko dobar da ćete dosipati

Slobodanka Ćorić

06:45

Sezonski recepti 0

Definitivno najbolji način da skuvate juneći paprikaš, ispratite korake kako je navedeno i nećete pogrešiti

Paprikaš
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g junećeg mesa
  • 250 g svinjskog mesa
  • 200 g suve slanine
  • 1/2 kg crnog luka
  • 1/2 l belog vina
  • 4 paprike babure
  • 1 zelena ljuta papričica
  • aleva paprika
  • mleveni biber
  • so

Priprema

Juneće meso od plećke i svinjskog vrata iseći na krupnije komade, a slaninu na sitnije kocke. Crni luk, babure i ljutu papričicu iseći na kolutove.

Na dno šerpe staviti red isečene slanine, preko nje red izmešanog junećeg i svinjskog mesa. Posoliti, staviti red isečenog crnog luka, posuti alevom paprikom i mlevenim biberom, pa ređati isečene babure i ljutu papričicu.

Nakon toga, slaganje ponoviti istim redom: slaninu, meso, so, luk, alevu papriku, biber, isečene paprike i ljutu papričicu, dok se sve ne utroši. Odozgo poređati crni luk. Sve zaliti belim vinom, poklopiti i ostaviti da polako vri na tihoj vatri oko dva časa.

Komentari (0)

Loading