TAKO JEDNOSTAVNO, A TAKO UKUSNO Krompir sa pavlakom i celerom, lagan ručak koji svi vole
Peći na 220 stepeni 50 - 60 minuta i služiti toplo
Potrebno je:
- 600 gr krompira
- 1 koren celera
- 1 struk mladog luka
- 2 paprika
- 250 gr kisele pavlake ili za kuvanje
- 100 ml mleka
- 2 jaja
- 100 gr rendanog kačkavalja
- začin so ml biber
- 4 čena belog luka
Priprema:
Iseći na krupnije luk i papriku pa propržiti na ulju i malo posoliti. Krompir i celer iseći na krugove, dodati začin, mlrvrni biber, ulje i sve izjednačiti.
Izmutiti pavlaku, jaja i mleko, pa dodati rendani kačkavalj i izdrobljen beli luk.
Pola krompira poređati u podmazan pleh pa istresti pržen luk i papriku. Odozgo poređati drugu polovinu krompira. Preliti sa kiselom pavlakom i kačakavaljom. Peći na 220 stepeni 50 – 60 minuta. Služite toplo.
NAJBRŽI TIRAMISU Treba vam samo 5 minuta, a svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
OČISTITE RERNU BRZO I LAKO Bez hemije i struganja satima, a sijaće se kao nova
Lak način za čišćenje rerne bez hemije, uz pomoć sode bikarbone i sirćeta.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
Komentari (0)