RECEPT ZA BRZ I UKUSAN RUČAK BEZ MESA Bećarac - Jednostavno jelo koje u Srbiji obožavaju
Mnogi ga jedu uz dodatak jaja, pirinča ili mesa, ali je najukusniji spremljen jednostavno - samo od povrća
Sataraš ili bećarac, kako se u mnogim krajevima Srbije naziva, omiljeno je letnje jelo većini ljudi. Obilje svežeg povrća, osim u salatama možete iskoristiti i na ovaj način, a za kratko vreme ćete na trpezi imati kompletan, ukusan ručak.
Sastojci:
- 2 srednje glavice crnog luka
- 3 paradajza srednje veličine
- 2 crvene paprike (šilje ili babure)
- 2 zelene paprike (šilje ili babure)
- so, biber, po ukusu
- šećer po potrebi
- ulje za prženje povrća
Priprema:
Povrće očistiti i dobro oprati. Luk iseći na tanja rebarca, paprike na tanje i kraće štapiće.
Paradajz oprati i preliti vrelom vodom, sačekati dva minuta, pa zameniti vodu hladnom, pa ga oljuštiti i iseći na manje komade.
Ulje zagrejati i dodati luk, posoliti kako bi brže omekšao. Dinstati desetak minuta uz povremeno mešanje, pa dodati papriku. Ponovo propržiti još desetak minuta, dok paprika ne omekša, pa dodati paradajz.
Povrće dinstati na tihoj vatri, dok sva tečnost ne ispari. Ako je kiselo, dodati kašičicu šećera i potom ostale začine po ukusu.
Služiti uz sezonsku salatu, domaći hleb i sir.
Možda vas zanima:
BAKIN BEĆARAC POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Zasitan, sočan i lagan, nema mu ravnog
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
LETNJI SATARAŠ SA TIKVICAMA I PATLIDŽANOM Ukućani će stajati u redu za još
Sočan i zasitan, pravićete stalno.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)