RECEPT ZA BRZ I UKUSAN RUČAK BEZ MESA Bećarac - Jednostavno jelo koje u Srbiji obožavaju
Mnogi ga jedu uz dodatak jaja, pirinča ili mesa, ali je najukusniji spremljen jednostavno - samo od povrća
Sataraš ili bećarac, kako se u mnogim krajevima Srbije naziva, omiljeno je letnje jelo većini ljudi. Obilje svežeg povrća, osim u salatama možete iskoristiti i na ovaj način, a za kratko vreme ćete na trpezi imati kompletan, ukusan ručak.
Sastojci:
- 2 srednje glavice crnog luka
- 3 paradajza srednje veličine
- 2 crvene paprike (šilje ili babure)
- 2 zelene paprike (šilje ili babure)
- so, biber, po ukusu
- šećer po potrebi
- ulje za prženje povrća
Priprema:
Povrće očistiti i dobro oprati. Luk iseći na tanja rebarca, paprike na tanje i kraće štapiće.
Paradajz oprati i preliti vrelom vodom, sačekati dva minuta, pa zameniti vodu hladnom, pa ga oljuštiti i iseći na manje komade.
Ulje zagrejati i dodati luk, posoliti kako bi brže omekšao. Dinstati desetak minuta uz povremeno mešanje, pa dodati papriku. Ponovo propržiti još desetak minuta, dok paprika ne omekša, pa dodati paradajz.
Povrće dinstati na tihoj vatri, dok sva tečnost ne ispari. Ako je kiselo, dodati kašičicu šećera i potom ostale začine po ukusu.
Služiti uz sezonsku salatu, domaći hleb i sir.
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)