LAGANI LETNJI RUČAK Pasta sa povrćem, učiniće vaš dan idealnim

sLOBODANKA ćORIĆ

07:06

Sezonski recepti 0

​Špagete sa povrćem ​spremite od paradajza, patlidžana, sa spanaćem i rikotom ili čeri paradajzom, belim lukom i mocarelom. Ovo su takođe jela vrlo prilagodljivog ukusa

LAGANI LETNJI RUČAK Pasta sa povrćem, učiniće vaš dan idealnim
Shutterstock

Sastojci:

  • Veća glavica luka2 čena belog luka
  • 3 paradajza
  • 1 tikvica
  • 1 manji patlidžan
  • 2 paprike
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So, biber, origano, bosiljak, ruzmarin, po ukusu
  • Pola kese paste

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje, prodinstajte luk, dodajte usitnjen beli luk, papriku, patlidžan, tikvicu isečene na kockice. Začinite, dinstajte dok ne omekša i dodajte paradajz isečen na kockice. Sve kuvajte još oko 20 minuta. Za to vreme obarite pastu u slanoj vodi.

Kada je povrće sjedinjeno, izblendajte ga u ​blender setu​ ili ​štapnim mikserom. Spojite u većoj šerpi sa proceđenom pastom, ako treba razredite sos vodom u kojoj se kuvala pasta i prelijte sa malo maslinovog ulja. Pospite sa parmezanom i svežim bosiljkom pri služenju.

Komentari (0)

Loading