LAGANI LETNJI RUČAK Pasta sa povrćem, učiniće vaš dan idealnim
Špagete sa povrćem spremite od paradajza, patlidžana, sa spanaćem i rikotom ili čeri paradajzom, belim lukom i mocarelom. Ovo su takođe jela vrlo prilagodljivog ukusa
Sastojci:
- Veća glavica luka2 čena belog luka
- 3 paradajza
- 1 tikvica
- 1 manji patlidžan
- 2 paprike
- 2 kašike maslinovog ulja
- So, biber, origano, bosiljak, ruzmarin, po ukusu
- Pola kese paste
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje, prodinstajte luk, dodajte usitnjen beli luk, papriku, patlidžan, tikvicu isečene na kockice. Začinite, dinstajte dok ne omekša i dodajte paradajz isečen na kockice. Sve kuvajte još oko 20 minuta. Za to vreme obarite pastu u slanoj vodi.
Kada je povrće sjedinjeno, izblendajte ga u blender setu ili štapnim mikserom. Spojite u većoj šerpi sa proceđenom pastom, ako treba razredite sos vodom u kojoj se kuvala pasta i prelijte sa malo maslinovog ulja. Pospite sa parmezanom i svežim bosiljkom pri služenju.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)