ZAŠTO NE BI DANAS JELI MUĆKALICU Ovako smo je spremale i bolja je nego u restoranu
Leskovačka mućkalica je specijalitet od mesa ispečenog na roštilju i povrća, ali odnos mesa i povr'a mora da bude ujednačen da bi ukus bio savršen
Sastojci:
- 1 kg masnijeg svinjskog mesa (najbolje svinjski vrat)
- 200 g mesnate slanine
- 5 većih glavica crnog luka
- 10 pečenih i oljuštenih paprika
- ljuta papričica
- 700 g paradajza
- 2 glavice belog luka
- so
- biber
- tucana i aleva paprika
Priprema:
Meso dobro posolite, isecite na deblje šnicle, zatim na srednje krupne kocke, pa ga ispecite na roštilju.
Za to vreme u šerpi na malo ulja ili masti propržiti crni luk isečen na rebarca. Dodati papriku sečenu na rezance i iseckan paradajz, pa dinstati na laganoj vatri još neko vreme.
Potom dodati meso sa roštilja i sve zajedno ukrčkati još oko dvadesetak minuta. Dodati. Gotovo jelo može se nakratko zapeći u rerni.
NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
PITA SA PAPRIKAMA I SIROM Sočna i slasna, savršena za sve prilike
Ukusa koji priča priče, uzećete parče više.
SALEP Turski napitak savršen za hladne zimske dane, a služio se još u Osmanskom carstvu
Aromatični napitak dekorišite cimetom i pistaćima.
TIRAMISU SA LIMUNOM Desert za pamćenje koji pomera granice dobrog ukusa, po najboljem receptu
Sočni kolač u slatko-kiselkastom spoju ukusa, prste da poližete.
ČORBA OD LUKA Aromatično predjelo krepi organizam u trenu
Najbolje služite uz prepečen hleb.
NAJBOLJA MARINADA ZA MESO Biće mekano i sočno, po savetu iskusnih domaćica
Primenite jednostavan trik koji provereno radi.
Komentari (0)