ZAČIN KOJI OBOŽAVAMO Em pikantan, em jeftin, ako još niste probali, SAD MORATE, a možete i sami da ga napravite
Sve češće se koristi u domaćoj kuhinji a aroma mu je zaista fantastična - kari je mešavina čak 30 različitih začina.
Recept za domaći kari
Sastojci:
2 kašike kurkume
2 kašike mlevenog korijandera
2 kašike mlevenog kumina
2 kašičice mlevenog đumbira
1 kašičica mlevenog cimeta
1/2 kašičice crnog bibera
1/2 kašičice kardamoma
1/2 kašičice mlevenih čili papričica
1/2 kašičice belog luka u prahu
1/2 kašičice mlevene slačice
Priprema:
Sve sastojke stavite u teglu, dobro je zatvorite i protresite dok se sadržaj dobro ne pomeša. Koristite ih u svim jelima kojima želite da istaknete začinsku notu.-
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)