ZAČIN KOJI OBOŽAVAMO Em pikantan, em jeftin, ako još niste probali, SAD MORATE, a možete i sami da ga napravite
Sve češće se koristi u domaćoj kuhinji a aroma mu je zaista fantastična - kari je mešavina čak 30 različitih začina.

Recept za domaći kari
Sastojci:
2 kašike kurkume
2 kašike mlevenog korijandera
2 kašike mlevenog kumina
2 kašičice mlevenog đumbira
1 kašičica mlevenog cimeta
1/2 kašičice crnog bibera
1/2 kašičice kardamoma
1/2 kašičice mlevenih čili papričica
1/2 kašičice belog luka u prahu
1/2 kašičice mlevene slačice
Priprema:
Sve sastojke stavite u teglu, dobro je zatvorite i protresite dok se sadržaj dobro ne pomeša. Koristite ih u svim jelima kojima želite da istaknete začinsku notu.-

SLANA TORTA SA PAPRIKAMA Raskošno predjelo koje nećete moći da prestanete da jedete
Kremasta i slasna, a gotova očas posla.

PAŠA LOKUM Kremast, ukusan i osvežavajući desert sa kokosom, po starom receptu
Savršen za svečane i slavske prilike, a priprema je jednostavna.

NEODOLJIVA RUSKA SALATA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, bez kojeg nijedno slavlje ne prolazi
Kremasta i ukusna, daje šmek svakom jelu.

BLEDSKA KREMPITA Biser Slovenije koji je Tito obožavao, osvaja ukusom od 1953
Bledsku krempitu napravio je 1953. Ištvan Lukačević.

DALMATINSKA PAŠTICADA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, po originalnom receptu
Najbolje služite uz njoke.
Komentari (0)