NAJBOLJI RAŽNJIĆI, I TO IZ RERNE Kombinacija mesa i povrća daje snagu za ceo dan
Uživajte u jednostavnom i ukusnom ručku.
Sastojci:
500 g mesa od vrata (svinjsko, juneće, po želji)
1 crvena mesnata paprika
1 veća glavica crnog luka
1 kašičica mešavine suvih začina
1 kašičica bibera
50 g suve slanine
50 ml ulja
Priprema:
Meso iseći na kocke iste veličine. Luk oljuštiti, iseći na četvrtine i rukama razdvojiti na deblje slojeve. Papriku i slaninu iseći na komade veličine mesa. U posudu za mariniranje dodati začine i ulje, promešati, dodati meso i dobro promešati. Ostaviti na hladnom da stoji tri sata. Na štapiće za ražnjiće naizmenično ređati meso, slaninu i povrće. Staviti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko pola sata. Posle 15 minuta ražnjiće okrenuti i izvaditi sok iz pleha. Sok pomešati sa otopljenim puterom i zaliti vruće ispečene ražnjiće. Drvene štapiće potopite 20 minuta u vruću vodu da ne zagore.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
LESKOVAČKA MUĆKALICA Južnjački specijalitet je savršeno letnje jelo, a napravi se začas!
Jelo koje može da se jede za bilo koji obrok.
SVE IMA Piletina u sosu od povrća prelivena kačkavaljem, savršen ručak
Uz ovo jelo vam ništa više ne treba.
OVAKO KUVAJU FRANCUZI Šatobrijan je jelo od samo 2 sastojka, a obožavaju ga širom sveta
Šatobrijan se služi uz pečeni krompir, bareno povrće, sos od pečuraka.
PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima
Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
KAKO DA ŠTRUDLA BUDE MEKANA I SOČNA? Saveti iskusnih domaćica koji provereno uspevaju
Primenite ove jednostavne savete i uživajte u brojnim pohvalama za omiljenu poslasticu.
Komentari (0)