NAJBOLJI RAŽNJIĆI, I TO IZ RERNE Kombinacija mesa i povrća daje snagu za ceo dan

Trpeza/ V.V.

19:00

Sezonski recepti 0

Uživajte u jednostavnom i ukusnom ručku.

NAJBOLJI RAŽNJIĆI, I TO IZ RERNE Kombinacija mesa i povrća daje snagu za ceo dan
Shutterstock

Sastojci:

500 g mesa od vrata (svinjsko, juneće, po želji)

1 crvena mesnata paprika

1 veća glavica crnog luka

1 kašičica mešavine suvih začina

1 kašičica bibera

50 g suve slanine

50 ml ulja

Priprema:

Meso iseći na kocke iste veličine. Luk oljuštiti, iseći na četvrtine i rukama razdvojiti na deblje slojeve. Papriku i slaninu iseći na komade veličine mesa. U posudu za mariniranje dodati začine i ulje, promešati, dodati meso i dobro promešati. Ostaviti na hladnom da stoji tri sata. Na štapiće za ražnjiće naizmenično ređati meso, slaninu i povrće. Staviti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko pola sata. Posle 15 minuta ražnjiće okrenuti i izvaditi sok iz pleha. Sok pomešati sa otopljenim puterom i zaliti vruće ispečene ražnjiće. Drvene štapiće potopite 20 minuta u vruću vodu da ne zagore.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading