NAJBOLJI RAŽNJIĆI, I TO IZ RERNE Kombinacija mesa i povrća daje snagu za ceo dan

Trpeza/ V.V.

19:00

Sezonski recepti 0

Uživajte u jednostavnom i ukusnom ručku.

NAJBOLJI RAŽNJIĆI, I TO IZ RERNE Kombinacija mesa i povrća daje snagu za ceo dan
Shutterstock

Sastojci:

500 g mesa od vrata (svinjsko, juneće, po želji)

1 crvena mesnata paprika

1 veća glavica crnog luka

1 kašičica mešavine suvih začina

1 kašičica bibera

50 g suve slanine

50 ml ulja

Priprema:

Meso iseći na kocke iste veličine. Luk oljuštiti, iseći na četvrtine i rukama razdvojiti na deblje slojeve. Papriku i slaninu iseći na komade veličine mesa. U posudu za mariniranje dodati začine i ulje, promešati, dodati meso i dobro promešati. Ostaviti na hladnom da stoji tri sata. Na štapiće za ražnjiće naizmenično ređati meso, slaninu i povrće. Staviti u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko pola sata. Posle 15 minuta ražnjiće okrenuti i izvaditi sok iz pleha. Sok pomešati sa otopljenim puterom i zaliti vruće ispečene ražnjiće. Drvene štapiće potopite 20 minuta u vruću vodu da ne zagore.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

 

 

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading