NEŽNA KOMBINACIJA UKUSA Domaća supa od svežeg paradajza koja miriše na leto
Ovaj letni specijalitet priprema se u rernii, a odlično će se slagati sa šnitom fokače ili ako pazite na liniju kriškom prepečenog tots-hleba
Crvena čorba s povrćem iz rerne
Sastojci:
1,5 kg paradajza
2 crvena luka
1 glavica belog luka
4 kašike maslinovog ulja
30 g putera
100 ml mleka
200 ml ključale vode
1 kašičica suvog bosiljka
1 grančica svežeg bosiljka
1 prstohvat šećera
so, biber
Priprema:
Operite paradajz i isecite gana četvrtine. Takođe očistite i isecite crveni luk na četvrtine. Pomešajte ih u plehu sa tri kašike maslinovog ulja, suvim bosiljkom i malo soli i bibera. Odrežite vrh glave belog luka tako da se vide svi karanfili. Umotajte ga u aluminijumsku foliju sa svih strana osim na vrhu gde se vide karanfilići. Ovako umotan beli luk stavite na sredinu pleha sa paradajzom i lukom i prelijte ga jednom kašikom maslinovog ulja. Sve zajedno pecite oko 40 minuta na 200 stepeni Celzijusa. Kada je luk počeo da dobija tamnije ivice, vreme je da se povrće izvadi iz rerne. Prebacite povrće sa sokom od pečenja u blender. Beli luk treba da bude dovoljno mekan da možete nežno istisnuti svaki čen iz glave. Kada uklonite sve režnjeve, dodajte ih u blender. Mešajte sve zajedno nekoliko trenutaka. Zatim u blender dodajte puter, mleko, prstohvat šećera i ključalu vodu. Dobro izmiksajte supu dok ne dobijete kremastu teksturu. Vreme je da se kuša i po želji doda još začina, a ako je pregusto, malo vode. Supu je najbolje poslužiti toplu, ali može da se jede i hladna. Kada ga poslužite, na vrh dodajte nekoliko listića svežeg bosiljka.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)