NEŽNA KOMBINACIJA UKUSA Domaća supa od svežeg paradajza koja miriše na leto
Ovaj letni specijalitet priprema se u rernii, a odlično će se slagati sa šnitom fokače ili ako pazite na liniju kriškom prepečenog tots-hleba
Crvena čorba s povrćem iz rerne
Sastojci:
1,5 kg paradajza
2 crvena luka
1 glavica belog luka
4 kašike maslinovog ulja
30 g putera
100 ml mleka
200 ml ključale vode
1 kašičica suvog bosiljka
1 grančica svežeg bosiljka
1 prstohvat šećera
so, biber
Priprema:
Operite paradajz i isecite gana četvrtine. Takođe očistite i isecite crveni luk na četvrtine. Pomešajte ih u plehu sa tri kašike maslinovog ulja, suvim bosiljkom i malo soli i bibera. Odrežite vrh glave belog luka tako da se vide svi karanfili. Umotajte ga u aluminijumsku foliju sa svih strana osim na vrhu gde se vide karanfilići. Ovako umotan beli luk stavite na sredinu pleha sa paradajzom i lukom i prelijte ga jednom kašikom maslinovog ulja. Sve zajedno pecite oko 40 minuta na 200 stepeni Celzijusa. Kada je luk počeo da dobija tamnije ivice, vreme je da se povrće izvadi iz rerne. Prebacite povrće sa sokom od pečenja u blender. Beli luk treba da bude dovoljno mekan da možete nežno istisnuti svaki čen iz glave. Kada uklonite sve režnjeve, dodajte ih u blender. Mešajte sve zajedno nekoliko trenutaka. Zatim u blender dodajte puter, mleko, prstohvat šećera i ključalu vodu. Dobro izmiksajte supu dok ne dobijete kremastu teksturu. Vreme je da se kuša i po želji doda još začina, a ako je pregusto, malo vode. Supu je najbolje poslužiti toplu, ali može da se jede i hladna. Kada ga poslužite, na vrh dodajte nekoliko listića svežeg bosiljka.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
TRIK KOJI ČISTI RERNU BEZ STRUGANJA I RIBANJA Nikad lakše, a nije u pitanju soda bikarbona
Očistite rernu od tvrdokornih masnoća, na jednostavan i lak način.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
Komentari (0)