NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
Potrebno je
Za njoke:
- 4 krompira
- 250 g višenamenskog brašna
- 1 kašičica soli, plus više za vodu za testeninu
- 1 kašika maslinovog ulja
Za pesto od spanaća:
- 200 g spanaća
- 130 g svežih listova bosiljka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica kvasca
- pola kašičice soli
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompire dobro očistite i operite, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Izbockajte ih viljuškom i pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ohladite pa oljuštite koru. Zatim ih narendajte i napravite oblik gnezda. Posolite, pa pospite brašnom, a u centar sipajte maslinovo ulje. Rukama dobro umešajte maslinovo ulje. Testo mesite sve dok se ne sjedini. Nožem odsecite komad testa pa ga razvaljajte u dugačku kladu. Isecite na valjuške, pa svaki komad razvaljajte po dasci. Jedan deo njoka stavite u posoljenu ključalu vodu, pa kuvajte dok ne izađu na površinu. Prebacite na pleh obložen pek papirom, sve dok sve njoke ne budu kuvane.U blender stavite odleđeni spanać, bosiljak, kvasac i beli luk. Nalijte maslinovim uljem i blendajte, sve dok ne dobijete glatku teksturu. Pestom prelijte njoke pa pospite veganskim parmezanom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NAPRAVITE GRAŠAK OVAKO I BIĆE PREUKUSAN Ispašće hrskav i sočan umesto žilav, a evo u čemu je caka
Primenite jednostavne trikove iskusnih domaćica i uživajte u fenomenalnom ručku.
KINOA SA ŠKAMPIMA Ukusno jelo po receptu Marije Kilibarde koje čuva vitak stas
Voditeljka Marija Kilibarda nedavno se ostvarila u najvažnijoj životnoj ulozi, postavši majka devojčice Senje. Ona i njen partner Bane Vučelić ne kriju sreću, a osim po dugogodišnjoj karijeri, Marija je poznata i po besprekornom izgledu. Pre nekoliko godina podelila je recept za kinou sa škampima, koji se pravi lako, a pojede očas posla.
KIŠ SA PEČURKAMA Aromatično jelo za prave gurmane, a ukusa koji priča priče
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
PICA SA KULENOM Pikantni italijanski specijalitet kome čili daje poseban šmek, za one koji vole ljuto
Ako volite jako začinjena jela, ovu picu ćete obožavati.
NEODOLJIVA JESENJA SALATA Sa sirom i jajima, nema kremastije, a pravi se nikad lakše
Služite je samostalno ili dodajte kao prilog, svaki zalogaj je raj za nepca.
NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
DOMAĆI HLEB Umesto mešenja treba samo varjača, a biće svež i nekoliko dana
Zamirisaće cela kuća, najbolje ga služite vrućeg uz prilog po želji.
TRIK KOJI ČISTI RERNU BEZ STRUGANJA I RIBANJA Nikad lakše, a nije u pitanju soda bikarbona
Očistite rernu od tvrdokornih masnoća, na jednostavan i lak način.
JUNEĆI GULAŠ RAJ ZA NEPCA Fenomenalan ručak u sočnom spoju mesa sa povrćem, za prave gurmane
Sočan i slasan, sipaćete tanjir više.
Komentari (0)