NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
Potrebno je
Za njoke:
- 4 krompira
- 250 g višenamenskog brašna
- 1 kašičica soli, plus više za vodu za testeninu
- 1 kašika maslinovog ulja
Za pesto od spanaća:
- 200 g spanaća
- 130 g svežih listova bosiljka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica kvasca
- pola kašičice soli
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompire dobro očistite i operite, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Izbockajte ih viljuškom i pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ohladite pa oljuštite koru. Zatim ih narendajte i napravite oblik gnezda. Posolite, pa pospite brašnom, a u centar sipajte maslinovo ulje. Rukama dobro umešajte maslinovo ulje. Testo mesite sve dok se ne sjedini. Nožem odsecite komad testa pa ga razvaljajte u dugačku kladu. Isecite na valjuške, pa svaki komad razvaljajte po dasci. Jedan deo njoka stavite u posoljenu ključalu vodu, pa kuvajte dok ne izađu na površinu. Prebacite na pleh obložen pek papirom, sve dok sve njoke ne budu kuvane.U blender stavite odleđeni spanać, bosiljak, kvasac i beli luk. Nalijte maslinovim uljem i blendajte, sve dok ne dobijete glatku teksturu. Pestom prelijte njoke pa pospite veganskim parmezanom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
PILEĆI GULAŠ Idealno jelo za hladne tmurne dane, a puno vitamina i minerala
Sočan spoj povrća sa mesom, za prave gurmane.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)