NJOKE SA PARMEZANOM I PESTO SOSOM Posno jelo na italijanski način koje budi sva čula
Sočne njoke u slasnom spoju sa pestom i veganskim parmezanom, ovakve do sada niste jeli.
Potrebno je
Za njoke:
- 4 krompira
- 250 g višenamenskog brašna
- 1 kašičica soli, plus više za vodu za testeninu
- 1 kašika maslinovog ulja
Za pesto od spanaća:
- 200 g spanaća
- 130 g svežih listova bosiljka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica kvasca
- pola kašičice soli
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Krompire dobro očistite i operite, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Izbockajte ih viljuškom i pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ohladite pa oljuštite koru. Zatim ih narendajte i napravite oblik gnezda. Posolite, pa pospite brašnom, a u centar sipajte maslinovo ulje. Rukama dobro umešajte maslinovo ulje. Testo mesite sve dok se ne sjedini. Nožem odsecite komad testa pa ga razvaljajte u dugačku kladu. Isecite na valjuške, pa svaki komad razvaljajte po dasci. Jedan deo njoka stavite u posoljenu ključalu vodu, pa kuvajte dok ne izađu na površinu. Prebacite na pleh obložen pek papirom, sve dok sve njoke ne budu kuvane.U blender stavite odleđeni spanać, bosiljak, kvasac i beli luk. Nalijte maslinovim uljem i blendajte, sve dok ne dobijete glatku teksturu. Pestom prelijte njoke pa pospite veganskim parmezanom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NJOKE SA SVINJETINOM I POVRĆEM Gurmanski ručak koji će cela porodica obožavati
Oduševiće vas od prvog zalogaja.
NJOKE OD BATATA I VRGANJA Naprave se lako, a pojedu u slast, po receptu bez mane
Kremaste i slasne, a zasitne.
NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.
NJOKE IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Sočne i slasne, ovaj recept treba da zapišete
Slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)