SVINJSKI GULAŠ SA SLANINOM Sočni zalogaji od mesa u ukusnom saftu od piva, imaćete ručak za dva dana!

Vesna Vukadinović

13:00

Sezonski recepti 0

Gulaš poslužite uz pire krompir ili kuvanu testeninu i sezonsku salatu.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

500 g svinjskog mesa

200 g slanine

500 ml piva

5 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 kašika putera

1 kašika brašna

1 kašičica soli

1/2 kašičice mlevenog bibera

1 kašičica seckanog pešuna

Priprema:

Meso isecite na komade veličine zalogaja. Crni luk očistite i obarite. Beli luk izrendajte. Slaninu iseckajte sitno i prodinstajte na ulju dok ne dobije zlatno-braon boju. Dodajte iseckan crni luk, beli luk i dinstajte 2-3 minuta. Izvadite iz tiganja, pa u njega odmah stavite meso. Kada se prodinsta, vratite luk i slaninu, sklonite sa šporeta i dodajte brašno, so i biber uz stalno mešanje. Sipajte pivo i kad provri smanjte temperaturu pa kuvajte na umerenoj vatri oko 2 sata. Sklonite sa šporeta, dodajte peršun. Izmešajte i poslužite.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading