MESO U SOSU OD AJVARA Mekani sočni zalogaji u pikatnom umaku

Vesna Vukadinović

13:00

Sezonski recepti 0

Uz dodatak krompira imaćete savršen ručak.

jelo
Shutterstock

Sastojci:

500 g svinjskog mesa

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

3 kašike ajvara

2 kašike ulja

1 kašičica soli

1 kašičica mlevene paprike

½ kašičice mlevenog bibera

1 kašika seckanog svežeg peršuna

1 suva ljuta papričica

Priprema:

Prodinstajte iseckan crni i beli luk na zagrejanom ulju. Dodajte ajvar, peršun, so, biber, mlevenu papriku i oko pola litra vode. Meso iseckajte na manje komade i posebno prodinstajte na zagrejanom ulju. Kad voda s lukom provri dodajte meso i ljutu suvu papriku. Kuvajte na tihoj vatri dok voda skoro ne ispari, sos se zgusne i meso omekša. Po potrebi dodajte još soli i bibera.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading