PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima

Trpeza/ V.V.

17:00

Sezonski recepti 0

Vojvođanski gulaš se uvek pravi od junetine sa dodatkom začina i treba da bude čorbast.

PRAVI SPECIJALITET Pikantni vojvođanski gulaš sa toliko mekanim mesom da se topi u ustima
Shutterstock

Sastojci:

600 g junećeg mesa

100 g suve slanine

200 ml paradajz soka

200 ml belog vina

100 ml vode

4 glavice crnog luka

3 čena belog luka

1 kašika slatke mlevene paprike

1 kašičica ljute mlevene paprike

so, biber

Priprema:

Meso iseći na veće kocke, slaninu na sitnije. U šerpi propržiti slaninu, dodati crni luk isečen na rebarca i dinstati na tihoj vatri dok omekša, pa dodati meso. Na tihoj vatri dinstati dok meso ne omekša. Dodati usitnjen beli luk, sok od paradajza, posoliti, pobiberiti po ukusu. Naliti belim vinom i toplom vodom. Šerpu poklopiti i dinstati dok meso sasvim omekša. Uz gulaš servirati kuvan krompir ili testeninu.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading